sl Slovenščina

Na letošnjem Bledcomu, ki bo med 6. in 7. julijem že tradicionalno potekal na Bledu, se bodo svetovno priznani teoretiki in menedžerji s področja komunikacijskega upravljanja in vodenja podjetij pogovarjali o tem kakšno je zaupanje javnosti v organizacije ter kakšno vlogo pri tem imajo predstavniki podjetij ter na drugi strani, kakšno je pravzaprav sploh stanje stroke odnosov z javnostmi.

Bledcom bo namreč letos prvič razdeljen na dva dela, Bledcom Academic in Bledcom Corporate, kar pomeni, da program letos ne bo le znanstveno raziskovalnega značaja, ampak bo še posebej zanimiv za menedžerje, predstavnike za odnose z javnostmi, raziskovalce javnega mnenja ter tudi vse tiste, ki jih zanima uporabnost raziskav v praksi. Namen Bledcom Corporate, ki bo potekal pod geslom Javno zaupanje v organizacije in vloga strokovnjakov na področju komunikacij je spodbuditi strokovno razpravo o aktualnih izzivih v gospodarstvu v krizi in iskati odgovore o tem, kako se v praksi soočamo s kombinacijo ekonomske krize in pomanjkanjem zaupanja javnosti v času, ko prav zaradi krize primanjkuje razpoložljivih finančnih virov in ljudi.

Akademski del konference, Bledcom Academic, bo potekal pod naslovom Odnosi z javnostmi in komunikacijsko upravljanje: stanje stroke. Družbenogospodarske razmere pomenijo namreč tudi spremembe v razmišljanju, delovanju in komuniciranju predstavnikov podjetij in mnenjskih voditeljev, odgovornost komunikacijske stroke do informiranja javnosti pa je danes, zaradi razmejitve vrednot v družbi, še toliko bolj pomembna.

Zagotovo bodo letos udeležence posebej pritegnila gostujoča imena, kot so Jerry Swerling, svetovalec in predavatelj za odnose z javnostmi iz ZDA, Ansgar Zerfass, profesor za management, komunikacije in ekonomijo na univerzi v Leipzigu ter svetovno cenjena zakonca James E. Grunig in Larissa Grunig iz Univerze Maryland. Zakonca Grunig, ki veljata za vodilna teoretika na področju komuniciranja, odnosov z javnostmi in komunikacijskega menedžmenta, se bosta od svoje aktivne, bogate in plodne kariere poslovila prav na Bledu, in sicer s svojim zadnjim predavanjem z naslovom A Life in PR.

Več o programu in predavateljih si lahko preberete na spletni strani www.bledcom.com, preko katere se lahko tudi prijavite na dogodek.