sl Slovenščina

Maj 8, 2015

“Petkov obisk renomiranih podjetij Boxmark Leather in skupine Talum je minil še posebej pozitivno in navdušujoče. V enem prelepem sončnem popoldnevu smo imeli priložnost odnesti ogromno praktičnih nasvetov in izkušenj s strani dveh paradnih konjev slovenskega gospodarstva, ki se lahko brez zadržkov pohvalita s svojimi dosežki na slovenskem, predvsem pa tuijih trgih. Deležni smo bili vrhunskega sprejema s strani predstavnikov obeh podjetij, za kar smo jim lahko hvaležni. Ne gre pa zgolj za obisk in vpogled v njihovo dnevno poslovanje, temveč predvsem za zelo interaktivno diskusijo, ki se je razvila s predstavniki. Menim, da je največja dodana vrednost ravno vpogled v njihovo strateško razmišljanje, katero jim omogoča pozicioniranje na konkurenčnih trgih.”

– Nejc Komel, Prodajni predstavnik za tehnološke storitve, IBM

“Obisk Kidričevega je pokazal, da Slovenci znamo in zmoremo. Talum in Boxmark sta svetla primera inovativnega pristopa in modela, kako kljub nekonkurenčnemu okolju ustvarjati vrhunske in konkurenčene produkte. Predvsem pa se mi je v spomin vtisnila izjava predsednika uprave Taluma: Potrebno je sprejemati odločitve, najslabše je če odločitev ne sprejemamo.”

– Luka Plešec mag. farm., Customer Meeting Services, Eli Lilly

“Čudovit sprejem v obeh podjetjih. Navdušen nad velikostjo in organiziranostjo. Sproščeno druženje in mreženje.

– Aleksander Baretić, Vodja prodaje za Slovenijo, Mars Overseas Holdings

“Srečanje je bilo izredno zanimivo, kjer me je poleg že stalnega dobrega vzdušja med člani 5. generacije AmCham Young potential, s svojo toplino, neizmerno energijo, razgledanostjo in skrbnim odgovarjanjem na številna vprašanja, kljub poznemu petkovemu popoldnevu, najbolj navdušil ravno predsednik uprave Taluma, gospod Marko Drobnič.”

– Tomaž švajger, Vodja prodaje, Roiss dva

Zelo sem bila navdušena nad obiskom obeh podjetij. Fascinantno se mi zdi, da sta v tako majhnem kraju kot je Kidričevo, najdemo dva tako velika zaposlovalca. Zgodba o sodelovanju med Boxmarkom in Talumom, ki proizvajata popolnoma različne izdelke, vendar sta kljub temu skupaj razvila izdelek visoke kakovosti in vrhunskega dizajna, se mi zdi odlična in je lahko dober zgled tudi za druga slovenska podjetja. Zahvala AmChamu za organizacijo ter podjetjema Boxmark in Talum za prijazen sprejem in ogled proizvodnje ter predsedniku in članu uprave Taluma za čas, ki sta si ga vzela za odprt in sproščen pogovor.

– Petra Janežič, SC vodja stalnih izboljšav procesov, Danfoss Trata