sl Slovenščina

Ekipe 9. generacije AmCham Young Professionals so v sklopu AmCham Young vikenda gradile drzne modele izzivov in rešitev na 5 tematik, ki jih je Snežna kepa 2.0 (središče optimizma) definirala kot ključne za talente v Sloveniji v grajenju prototipa države, spodbudne za talente.



Na dvodnevni delavnici smo z udeleženci 9. generacije AmCham Young Professionals izzive združili z igro in z LEGO kockami sestavljali rešitve po metodi LEGO® SERIOUS PLAY®. Z iskanjem skupnih imenovalcev znotraj ekipe smo bili odprti za ideje in povezani, z oblikovanjem modelov izzivov in rešitev na sledeče teme: izobraževalni sistem, zaposlovanje in trg dela, gospodarska politika, postopki in predpisi, država, kakovost bivanja, vrednote in varnost. V soboto pa smo z 'Energy Management Workshop' preklopili na ravnotežje v poslovnem življenju.


Več o modelih, do katerih so prišli mladi talenti, vam bomo razkrili v naslednjih tednih.


 


   


 


"Young vikend je bil super! Lego delavnica nam je pokazala kako lahko posamezniki iz različnih področij in z različnimi izkušnjami skupaj ustvarimo nekaj zares dobrega. Ustvarili pa smo tudi zabavo, ki nas je vse še bolj povezala."


Ane Čepar, LanguageSitter


 


"Lego kocke so že na nakupovalnem listku – uporabili jih bomo pri planiranju in pogovorih o procesih."


Tina Starič, Merkur


 


 

AmCham Heroes