sl Slovenščina

”Ste že kdaj vpisali svoje ime v iskalnik Google? Vam je všeč kar vidite? Bi vi zaposlili samega sebe?”

AmCham Young Leaders Club je organiziral prvo izmed niza delavnic za Zvezo prijateljev mladine na temo kako se uspešno pripraviti na zaposlitvene izzive.

V Ljubljani, 22. februar 2013, Ljubljana

”Ste že kdaj vpisali svoje ime v Google? Vam je všeč kar vidite? Bi vi zaposlili samega sebe?” to je bilo le eno od vprašanj, ki so uspešni mladi poslovni liderji zastavili kolegom, ki imajo velik izziv pridobiti zaposlitev. S svojimi pogledi iz prakse so jim želeli predvsem vliti energijo in moč, da bo vsak, ki je strasten in želi delati z voljo prišel do zaželene zaposlitve.

Prostovoljci Zveze prijateljev mladine v Ljubljani, ki so bili udeleženci delavnice, so aktivno sodelovali, s člani kluba AmCham Young Leaders, Žigom Vavpotičem, Zavod Ypsilon, Klemenom Medvedom, Mercator in Jasmino Debevec, Lek, ki so bili tokrat v vlogi predavateljev.

Delavnica je bila prikaz prenosa dobrih praks med eno generacijo. AmCham Young Leaders Club (AYLClub) je namreč klub, ki združuje tiste, ki so uspešno zaključili program AmCham Young Professionals ProgramTM ter vsem, ki so vključeni v AmCham Mentor Program. Namenjen je ambicioznim in uspešnim voditeljem mlajše generacije, ki dajejo odličen zgled in postavljajo nove standarde na področju vodenja podjetij. Člani kluba so se sami odločili, da bo eden od njihovih pomembnih fokusov prav družbena odgovornost.

Mladi prostovoljci ZPMS pa so gotovo lahko za zgled, kako z vso predanostjo pomagajo pomoči potrebnim.

Prav zato je bila delavnica Kako se uspešno pripraviti na zaposlitvene izzive priložnost, da se dve skupini izjemnih mladih srečata in izmenjata znanje in izkušnje.

Maja Košir, vodja projekta AmCham Young Leaders, ki tudi sama pripada mladi generaciji je ob tej priložnosti povedala: »Izjemno energijo in potencial za spremembe na bolje je bilo čutiti med mladimi, tako med predavatelji kot udeleženci. Nadaljevali bomo s tovrstnimi druženji, kajti spremembe ne bodo naredili »oni« ampak MI mladi.«

Nekaj izjav predavateljev:

”Samo vi imate moč, da kaj spremenite pri sebi in v svojem življenju. ”- Žiga Vavpotič, Zavod Ypsilon

”Verbalna in neverbalna komunikacija naj bosta usklajeni, pri čemer je pomembnejša neverbalna.”- Klemen Medved, Mercator

”Ste že kdaj vpisali svoje ime v Google? Vam je všeč kar vidite? Bi vi zaposlili samega sebe?” – Jasmina Debevec, Lek

”Vprašati se moraš kaj so tvoje ideje, tvoje sanje…z odgovorom dobiš orodje za uspeh.” – Žiga Vavpotič, Zavod Ypsilon

”Izogibajte se uporabi negativnih besed. Besedo problem zamenjajte z besedo izziv.” – Klemen Medved, Mercator

Zahvala gre tudi patronoma kluba: Studiu Moderna in Zavarovalnici Triglav, da omogočata AmCham Young Leaders Club.