sl Slovenščina

Neskončna, osma generacija programa AmCham Young ProfessionalsTM je nocoj dobila svojo ambasadorko. Naziv AmCham Top Potential of the Year 2018 je po izboru občinstva, komisije in medsebojnih ocen pripadel Viti Godec, Lenis farmacevtika.


"AmCham Young Professionals je skupnost čudakov. Ampak je skupnost čudakov, ki delamo dobro in delamo to skupaj. In če boste izbrali mene, bom vse stvari izpeljala do konca, saj sem učinkovita in odločna," je v svoji predstavitvi povedala Vita Godec, doktorica kemije, vodja oddelka Razvoj poslovanja v podjetju Lenis farmacevtika.


Ob prejemu naziva in skulpture v obliki angela, ki je delo kiparja in slikarja Mika Simčiča, se je Vita zahvalila platformi AmCham Young Professionals, AmCham Slovenija in štirim krasnim ljudem, s katerimi je preživela celo leto, bolj intenzivno pa zadnji mesec, in s katerimi se je imela odlično. Dejala je, da so vsi posamezniki v 8. generaciji izjemni ljudje, ki lahko spremenijo Slovenijo na bolje. Na koncu pa jih je pozvala: "Lahko spremenimo Slovenijo na bolje. Ampak ne smemo samo govoriti, res jo dajmo!"



Vita Godec, ki je del svojega študija preživela v Veliki Britaniji, je povedala, da bi si želela, da bi v Sloveniji obstajala močnejša povezava med akademsko sfero in industrijo, kot je to v tujini. Dejala je, da je tega v Sloveniji premalo in da krivda žal leži na obeh straneh. "V Sloveniji imamo dobre izobražene ljudi in tudi z omenjenim povezovanjem je potrebno poskrbeti, da ne bodo pobegnili v tujino," je dejala.


Na vprašanje Milana Dragića, generalnega direktorja Bisnode Južni trgi, kaj bi naredila, če bi po dolgih letih sodelovanja z ekipo dobila informacijo, da je eden njenih najožjih sodelavcev delal za njenim hrbtom, je odgovorila, da bi se najprej pogovorila z njim in mu dala vedeti, da je tako delovanje v podjetju nesprejemljivo, nato pa bi mu povedala, da za takega sodelavca v podjetju ni prostora. "V nasprotnem primeru bi dala slab zgled drugim sodelavcem in bi se tako delovanje lahko nadaljevalo," je zaključila.


Pet superfinalistov si želi spreminjati svet

Zaključna prireditev osme generacije AmCham Young ProfessionalsTM in izbor AmCham Top Potential of the Year 2018 je potekala v ljubljanskem Klubu Cirkus. Oder so zavzeli poslovni talenti ter v zabavnem okolju preko številnih nalog pokazali in dokazali, da se dobro znajdejo v vseh razmerah. Prireditev je povezoval Tilen Artač, ki se je letos v duhu predvolilnega boja prelevil v politike, ki so spregovorili o vrednotah AmCham Slovenija – optimizmu, strasti, sodelovanju, zaupanju in kreativnosti.



Na odru je blestelo vseh pet superfinalistov, mladih voditeljev, ki zase pravijo, da jih vodita strast in želja po postavljanju novih mejnikov. Predstavili so se nam Lea Norčič, Droga Kolinska, Atlantic Grupa, Matic Zupanc, Studio Moderna, Sanda Planinc, Odvetniška pisarna Šelih & partnerji, Rok Jerovšek, Odvetniška družba Kavčič, Bračun in partnerji, o.p, ter Vita Godec, Lenis farmacevtika. Njihovo glavno vodilo in sporočilo je, da lahko s svojo vztrajnostjo in delom, ki ga rad opravljaš, dosežeš vse, kar si zastaviš. Vseh pet superfinalistov stavi na odnose, si postavlja visoka merila, izstopa iz povprečja in si želi več.


Priznanje si je prislužilo tudi ostalih pet finalistov programa AmCham Young ProfessionalsTM, Artjom Bajdak, Artjom Bajdak s.p., Žiga Brodnik, AV Studio, Aleš Falatov, SIJ, Miha Rihar, Petrol, in Timotej Vitez, Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.


Naziv povezovalca generacije je pripadel Artjomu Bajdaku. Povezovalca generacije so med seboj izbrali vsi, ki so bili vključeni v 8. generacijo AmCham Young ProfessionalsTM. Največ glasov je zbral Artjom Bajdak, ki je svoje kolege prepričal s svojo sposobnostjo povezovanja in empatije, čustveno inteligenco in svojo osebnostjo.


Optimizem za svetlo prihodnost Slovenije

Mag. Ajša Vodnik, generalna direktorica AmCham Slovenija in soavtorica programa AmCham Young ProfessionalsTM, je povedala: "Vsaka nova generacija, tudi 8. generacija, nam prinaša novo sporočilo, kaj talenti lahko ponudijo in kaj pričakujejo. Celotna platforma YOUng je za nas pomemben opomnik, da je pomembno, da se dviguje kolektivni potencial Slovenije. Za nas so vsi, ki so uspeli pri lastnem razvoju, tako osebnem kot profesionalnem, zmagovalci. Vsi tisti, ki pa so prišli le tekmovati, pa poraženci. Svet in Slovenija potrebuje drugačen način sodelovanja in rasti in vesela sem, da nam je v Sloveniji uspelo postaviti referenčen program, ki spodbuja veščine prihodnosti".



"Talenti izstopajo iz povprečja. Generatorji napredka še toliko bolj. Povezanost in ambicija po več je tisto, kar oblikuje neskončno 8. generacijo AmCham Young Professionals. Od kod jim ideja, da se da doseči več, tudi v Sloveniji? Pravijo, da od kolegov in povezav, ki so jih zgradili v platformi Young Professionals. Merila postavljajo visoko in stavijo na odnose. Lani smo se zdeli drzni, ko smo o AmCham Young Professionals programu spregovorili kot subkulturi. Potem pa nas je 8. generacija presenetila s himno in zastavo. Pa pustimo manifestacijo ob strani, pozitivna zavest o platformi YOUng strmo narašča. In drznila si bom zaključiti politično: Izberite YOUng, ker razmišljamo naprej!" je povedala Tonja Avsenik, vodja programov Young v AmCham Slovenija.


"Ko prejmeš naziv AmCham Top Potential of the Year se zdi, kot bi obenem dobil ekipo izjemnih posameznikov, ki so pripravljeni podpreti tvoje ideje, jih vključiti v različne projekte in na njih aktivno delati. Zato sem v tem letu preskočila kar nekaj let učenja, tuhtanja in testiranja med štirimi stenami ter tako zelo napredovala osebno in profesionalno. Za mano je pestro leto v najbolj pozitivnem smislu in AmChamu sem izjemno hvaležna za priložnost, (pri)znanje in podporo," pa je povedala Deana Jezeršek, AmCham Top Potential of the Year 2017.


Celoten posnetek prireditve si lahko ogledate na naši Facebook strani


Slike z dogodka si lahko ogledate na naši Facebook strani