sl Slovenščina

Sedma generacija programa AmCham Young ProfessionalsTM je dobila svojo ambasadorko. Naziv AmCham Top Potential of the Year 2017 je po izboru občinstva, komisije in medsebojnih ocen pripadel Deani Jezeršek, LanguageSitter.


Deana Jezeršek, soustanoviteljica in vodja izobraževanja in razvoja v podjetju LanguageSitter, je predana misiji, da bo spremenila izobraževalni sistem. Gledalce v občinstvu in člane komisije je prepričala s svojim sproščenim nastopom, kjer je v pogovoru s Svetlano Makarovič v podobi Tilna Artača povedala, da je optimistična, »ker si povprečje petih ljudi, s katerimi se družiš«, in ona si je izbrala zelo pozitivno peterico. Ob tem je dodala še, da je za dve leti ugasnila televizijo in kar naenkrat spoznala, da je v Sloveniji res lepo živeti. Ker so njeni najljubši pravljični junaki Butalci, je v simpatični anekdoti pojasnila, da ko je v mladosti dobila veliko škatlo knjig, so bili na vrhu Butalci. In ker se je ravno naučila brati, jih je z veseljem prebirala in se ob tem izjemno zabavala, najbolj pa se ji je v spomin vtisnila prigoda, kako so Butalci sejali sol. Na vprašanje Vanje Hrovat (Generali), kaj ji predstavlja največji navdih v življenju, je Deana odgovorila, da bi pred dvema letoma rekla, da so to tuji jeziki, zdaj pa sta na prvem mestu njeni dve hčerki.Ob prejemu naziva in skulpture v obliki angela, ki je delo kiparja in slikarja Mika Simčiča, se je zmagovalka zahvalila vsem, ki so ji namenili svoj glas in ji zaupali pomembno nalogo, da bo ambasadorka magične generacije. Dejala je, da bi kip, ki ga je dobila, najraje razkosala na več kosov. En del bi dala svoji sedmi generaciji, ki jo po njenih besedah sestavljajo krasni ljudje, ob tem pa je obljubila, da bo dobro zastopala njihove barve. Del kipa bi namenila ekipi podjetja LanguageSitter z Martom D. Buhom, s katerim sta skupaj ustvarila podjetje, na čelu. »Podjetništvo je res lepo, ko gledaš nazaj. Če bi imela priložnost vse narediti še enkrat, zagotovo bi, ampak je to res trdo delo, zato moj velik poklon celotni ekipi,« je dejala Deana. Zadnji del kipa pa bi podelila svoji družini, saj je to tisti pristan, od koder črpa največ energije. »Ne glede na to, kaj se dogaja v službi, imam dom, kamor se lahko vračam, kjer me čakajo moji ljudje,« je povedala zmagovalka generacije. Zahvalila se je tudi ekipi AmCham in še posebej vodji programov Young Tonji Avsenik, da je v generacijo vnesla optimizem in umirjenost ter jih krasno vodila do zaključka. Deana je zaključila v slogu prireditve, s pravljico. »Mi smo vsi zvezde. Bodimo kot Zvezdica Zaspanka, ki je morala na Zemljo za kazen. Ne skrivajmo zlatih las, ampak jih pokažimo, izkoristimo svoj potencial. Najdimo nekoga, ki ima kamen namesto srca, ga ogrejmo in mu vrnimo srce,« je povedala AmCham Top Potential of the Year 2017.

Mi smo vsi zvezde. Bodimo kot Zvezdica Zaspanka, ki je morala na Zemljo za kazen. Ne skrivajmo zlatih las, ampak jih pokažimo, izkoristimo svoj potencial. Najdimo nekoga, ki ima kamen namesto srca, ga ogrejmo in mu vrnimo srce,

Deana Jezeršek
AmCham Top Potential of the Year 2017

Pet superfinalistov si želi spreminjati svet

Zaključna prireditev sedme generacije AmCham Young ProfessionalsTM in izbor AmCham Top Potential of the Year 2017 je potekala na Odru pod zvezdami v Lutkovnem gledališču v Ljubljani. Oder so tokrat zavzeli poslovni talenti ter v pravljičnem svetu pokazali in dokazali, da se dobro znajdejo v vseh razmerah. Vlogo glavnega pravljičarja je prevzel Tilen Artač, ki je v vlogi različnih likov, Svetlane Makarovič, psihologinje Ifigenije, Marcela Štefančiča jr. in Slavka Bobovnika preizkušal peterico mladih voditeljev in zabaval občinstvo v dvorani.


Na odru je blestelo vseh pet superfinalistov, mladih voditeljev, ki zase pravijo, da imajo energijo in ambicijo spreminjati svet. To so bili Deana Jezeršek, LanguageSitter, Tadej Jančar, Steklarna Hrastnik, Sandra Kecman, Bisnode, Maša Madon, Center poslovne odličnosti Ekonomske fakultete in Gašper Hren, Danfoss Trata. Njihovo glavno vodilo in sporočilo, ki ga želijo prenesti v svet je, da nimajo vzornikov, imajo pa vrednote in s temi želijo premikati gore.Priznanje si je prislužilo tudi ostalih pet finalistov programa AmCham Young ProfessionalsTM, Tomaž Brcar, Trimo, Mirela Čanić, Petrol, Domen Ivanšek, Knauf Insulation, Peter Kep, Zavod AIPA in Bogdan Mali, Iskratel.


Naziv povezovalca generacije, ki je bil letos podeljen prvič, je pripadel Domnu Ivanšku, Knauf Insulation. Povezovalca generacije so med seboj izbrali vsi, ki so bili vključeni v 7. generacijo AmCham Young ProfessionalsTM. Največ glasov je zbral Domen, ki je svoje kolege prepričal s svojo osebnostjo, čustveno inteligenco ter sposobnostjo povezovanja in empatije.

Optimizem za svetlo prihodnost Slovenije

Častni pokrovitelj programa, veleposlanik ZDA Nj. Eksc. Brent R. Hartley, je povedal: »Potem ko sem imel priložnost spoznati vse te krasne finaliste, lahko brez kančka dvoma rečem, da vsak od njih piše svojo pravljico. Svoj neverjeten talent, fokus in intelekt izrabljajo zato, da dosegajo uspehe v svojih podjetjih, ter za boljše poslovno okolje v Sloveniji. Ti mladi voditelji me navdajajo z izjemnim optimizmom za svetlo prihodnost Slovenije.«


Mag. Ajša Vodnik, izvršna direktorica AmCham Slovenija in soavtorica programa AmCham Young ProfessionalsTM, je ob pravljični 7. obletnici programa povedala: »Zame je celotna generacija vir navdiha, vsak s svojo izjemno zgodbo in povezani v celoto, saj čutijo Slovenijo in želijo soustvarjati boljše življenjsko in poslovno okolje, kar je tudi vodilo AmCham Slovenija. Pred sedmimi leti, ko smo začeli s programom, si avtorji nismo predstavljali, da bo program tako obogatil slovenski prostor in nam dal energijo za to, da smo navdih za pozitivne spremembe. Čestitam zmagovalcu/ki, ki bo kot ambasador generacije zagotovo poskrbel, da bomo mi kot poslovna skupnost še bolj zavzeti in odgovorni.« 


»Ko sem sedmo generacijo vprašala, kaj njim predstavlja program AmCham Young Professionals, je bil eden izmed odgovorov subkultura. In res je to subkultura, taka, ki v slovenskem poslovnem okolju spreminja miselnost. Subkultura, ki beg možganov spreminja v kroženje možganov. Subkultura, kjer se vsi skupaj zavzemajo za pravo stvar, se povezujejo in sodelujejo. S tem ko stavijo na skupne vrednote, mladi poslovni liderji utirajo pot novi miselnosti 'vse se da'. Imamo 7. generacij in 740 mladih potencialov, ki s svojimi idejami in strastnostjo že spreminjajo svet okoli sebe. In to je točno to, kar v Sloveniji potrebujemo,« pa je o letošnji generaciji povedala Tonja Avsenik, vodja programov Young v AmCham Slovenija.


Nina Langerholc Čebokli, AmCham Top Potential of the Year 2016, pa je povedala, da je naziv v zadnjem letu zajela in živela polno. »Svoj namen je dosegel v celoti, saj je s seboj prinesel številne in raznolike priložnosti za mreženje in soustvarjanje. Naziv mi je vlil še dodatno mero energije in poguma, da lahko še naprej tako strastno SLOdelujem v smeri pozitivnih sprememb. Še bolj prisegam na uporništvo z ljubeznijo. V tem letu sem tudi s pomočjo tega priznanja spoznala, da resnično znamo sodelovati, če si le upamo verjeti, da smo za prihodnost odgovorni vsi, vsak posebej in skupaj. Vse je mogoče,« je povedala Nina. Svojemu nasledniku je sporočila, da mu želi, da bi ohranil nekaj otroške naivnosti ter verjel in deloval tako, da bo vračal družbi in ustvarjal lepšo prihodnost. »Naj v tem letu uresniči ves svoj potencial, naj prepozna in izkoristi priložnosti, hkrati pa ostane zvest sebi,« je še dodala.


AmCham Young Professionals – navdih in obveza za spremembe na bolje

AmCham Top Potential of the Year 2017 je bil zaključni dogodek 7. generacije programa AmCham Young ProfessionalsTM. AmCham Young ProfessionalsTM je platforma za osebni in karierni razvoj posameznikov z izjemnim potencialom. Je mreža mladih, ki s svojo energijo v prostor vnašajo optimizem in poudarjajo priložnosti, so navdih in obveza za spremembe na bolje. So mladi, ki želijo biti aktivni, sodelovati in si zaupati.


V letošnjo, že sedmo generacijo, je bilo vključenih 130 posameznikov, ki so skozi delavnice, predavanja in srečanja s poslovnimi voditelji širili (spo)znanja za osebno in profesionalno rast. Razvejena poslovna mreža in poglobljeni odnosi, ki jih posamezniki skozi program pridobijo in ustvarijo, pa so pomembni za nadaljnje delo in kariero. 


Na zaključnem dogodku se je pet superfinalistov programa potegovalo za naziv AmCham Top Potential of the Year 2017. Naziv Top Potential of the Year pripade tistemu superfinalistu, ki na zaključni prireditvi dobi najboljšo oceno. Ta je sestavljena iz medsebojne ocene, ki si jo podelijo superfinalisti, iz ocene komisije in iz ocene občinstva na prireditvi.


Komisijo, ki je ocenjevala pet superfinalistov, so sestavljali: Matej Potokar, predsednik komisije, Nevenka Črešnar Pergar, NP Consulting, Vanja Hrovat, Generali, Andrej Ivanc, Riko, Nevenka Kržan, KPMG, Jasna Mihelj Coustaury, Aviat, Jernej Osterman, Austra Trend Hotel, Enzo Smrekar, Droga Kolinska in Matej Zavrl, Goodyear Dunlop Sava Tires.


AmCham Heroes podpirajo razvoj mladih talentov

Posebna zahvala gre podjetjem, AmCham Heroes, ki so podprla letošnji program AmCham Young ProfessionalsTM, to pa so: Aviat, Bisnode, Droga Kolinska, FMG, Generali, Goodyear Dunlop Sava Tires, KPMG, Microsoft, MSD, Pfizer in Riko.