sl Slovenščina


šesta generacija mladih liderjev je zaključila program AmCham Young ProfessionalsTM in danes je na slavnostnem izboru med petimi superfinalisti, superzvezdniki večera, naziv AmCham Top Potential of the Year 2016 pripadel Nini Langerholc Čebokli iz Ministrstva za javno upravo.


 


Na finalni prireditvi programa AmCham Young ProfessionalsTM, ki je potekala 8. junija 2016 v atriju Pošte Slovenije, so publika in AmCham Komisija izbrali zmagovalca AmCham Top Potential of the Year 2016. Laskavi naziv je prejela Nina Langerholc Čebokli, vodja kabineta na Ministrstvu za javno upravo.


 


'AmCahmmmm, I know you want it, I know you got it. AmChammm Top Five Potential, I know you want it.', je s pevsko točko tekmovalni del večera zvezdniško otvoril voditelj Jan Bučar. Rdeča nit večera so bile vrednote liderstva in pred finalisti izziv – kako jih predstaviti? Superfinalisti so morali na odru pokazati veliko mero iznajdljivosti in kreativnosti. Občinstvo in komisijo so prepričevali s pantomimo, risanjem in rokovskim kričanjem. Prepričala je Nina Langerholc Čebokli, kot odlična motivatorka.


 


Ob prejemu naziva in skulpture v obliki angela, delo kiparja in slikarja Mika Simčiča, je zmagovalka povedala: »Zmaga mi pomeni potrditev za trud, ki sem ga do sedaj vlagala v svoj osebnostni razvoj in kar je najbolj pomembno – potrditev, da se splača truditi, premagovati vse ovire, vztrajati. Ko pridejo rezultati se ves trud poplača.«


 


Častni pokrovitelj programa veleposlanik ZDA Nj. Eksc. Brent R. Hartley je izpostavil: »Z nekaterimi udeleženci 6. generacije sem se srečal prejšnji teden, navdušili so me s svojim optimističnem pogledom na prihodnost in poslovno klimo v Sloveniji. Prepričali so me, da je Slovenija res ravno prave velikosti, da postane Zelena referenčna država v digitalni Evropi. Ostanite pozitivni in predani v doseganju sprememb. Prepričan sem, da bodo AmCham Young Professionals uspešno gradili prihodnost Slovenije.«


 


Mag. Ajša Vodnik, izvršna direktorica AmCham Slovenija in soavtorica programa, je ob uspešnem 6. letu programa AmCham Young ProfessionalsTM povedala: »Od vsake generacije smo se veliko naučili, šesta nas je naučila, da je pomembno tekmovanje, ko se trudiš biti najboljši, hkrati pa sodelovanje, ko odpiraš priložnosti tudi za druge. Veselim se sedme generacije. Za nas so mladi profesionalci vir neusahljive pozitivne energije in motiva, da želimo spreminjati na bolje.«


 


Tomaž švajger, Doctrina, AmCham Top Potential of the Year 2015, o tem kaj je njemu prinesel ta naziv: »Naziv Top Potential mi je prinesel notranji mir, potrditev, popoln obrat v življenju. Zamenjal sem službo, kjer delam v spodbujajočem okolju in vesel sem, da sem aktiven tudi v projektih AmCham Slovenia. Ta zmaga je bila šele začetek udejstvovanja v skupnosti AmCham Slovenia.«


 


Na odru je blestelo vseh pet superfinalistov, mladih liderjev, ki bodo v prihodnje vodili slovensko gospodarstvo. To so bili Boštjan Koritnik, Pravna fakulteta, Univerza v Ljubljani; Jovan Pavićević, Smart Com; Mart D. Buh, Languagesitter; Nina Langerholc Čebokli, MJU in Petra Novak, Competo.


Tudi preostalih pet finalistov programa si je prislužilo priznanje. To so bili: Rok Bizjak, Gorenje; Jaka Črnivec, SAP; Jan Kajba, GSK; Bine Pangršič, Helios Domžale in Živa Praprotnik, Coca Cola HBC Slovenija.


Komisija je bila tokrat v sestavi: Maria Anselmi, Bisnode; Nevenka Črešnar Pergar, NP Consulting; Andrej Ivanc, Riko; Aleša Kandus, Medex; Nevenka Kržan, KPMG; Janko Medja, EQUI; Jasna Mihelj Coustaury, Aviat; Ervin Pfeifer, Avanton; Matej Potokar, Microsoft; Janez škrubej, DUTB; Robert Trnovec, Microsoft; Matej Zavrl, Goodyear Dunlop Sava Tires.


Zmaga pa ni spremenila seznama najuspešnejših podjetji po indeksu uspešnosti podjetji na lestvici programa AmCham Young ProfessionalsTM. To so Lek, Goodyear Dunlop Sava Tires, Droga Kolinska, Zavarovalnica Triglav in PwC. To so podjetja katerih mladi sodelavci so dosegali največje uspehe v okviru programa.


 


Zahvala gre tudi podjetjem, patronom, ki so podprla letošnji program AmCham Young ProfessionalsTM: Aviat, Bisnode, FMG, Generali, Goodyear Dunlop Sava Tires, KPMG, Medex, Microsoft, MSD in Riko.



Galerijo slik si lahko ogledate TUKAJ.