sl Slovenščina

Ljubljana, 9. junij 2015

Že peta generacija mladih liderjev je zaključila program AmCham Young ProfessionalsTM in včeraj je na slavnostnem izboru ob peti obletnici med petimi superfinalisti, ki so se morali znajti v filmskih situacijah, naziv AmCham Top Potential of the Year 2015 pripadel Tomažu švjagerju iz podjetja Roiss dva.

Na finalni prireditvi programa AmCham Young ProfessionalsTM, ki je potekala 9. junija 2015 v Kinu Komuna, so publika in AmCham Komisija izbrali zmagovalca AmCham Top Potential of the Year 2015. To je postal TOMAŽ šVAJGER, ROISS DVA, ki je publiko prepričal s sceno iz filma Forrest Gump.

Ob prejemu naziva in skulpture v obliki angela, delo kiparja in slikarja Mika Simčiča, je Tomaž švajger v skladu z svojo najljubšo sceno iz filma Forest Gump izjavil: »To je najboljša bonboniera in presenečenje, ki si ga vsak želi.« Zmagovalec programa pridobi, poleg vidnosti v poslovnem ter medijskem prostoru, tudi sedež v Svetu guvernerjev AmCham Slovenija.

Častni pokrovitelj programa veleposlanik ZDA Nj.Eksc. Brent R. Hartley je izpostavil: »Nenehna prizadevanja AmCham Slovenija za mentorstvo in razvoj talentov me navdušujejo in mi vlivajo optimizem za svetlejšo prihodnost Slovenije. Kot je rekel Franklin D. Roosevelt, ne moremo vedno zgraditi prihodnosti za mlade, lahko pa mlade pripravimo na prihodnost in ravno to AmCham s programom AmCham Young ProfessionalsTM dela v Sloveniji z razvojem mladih liderjev. Prepričan sem, da bodo prav ti posamezniki gradili prihodnost Slovenije.«



Matej Potokar, predsednik AmCham Slovenija, je poudaril, da ne gre za zmago, temveč za sodelovanje in uspehe mladih, in dodal: »Veseli smo, da smo lahko del njihovih zgodb«.

Mag. Ajša Vodnik, izvršna direktorica AmCham Slovenija, je ob petem letu programa AmCham Young ProfessionalsTM izpostavila: »Ko smo se pred petimi leti s snovalci pogovarjali o programu AmCham Young ProfessionalsTM se je vse zdelo kot scenarij za film znanstvene fantastike, danes se zdi kot scenarij za fantastičen film.«

Dr. Gaj Stavber, AmCham Top Potential of the Year 2014 je iz lastne izkušnje povedal, da »je bilo to enkratno potovanje, ki ga je potisnilo iz cone udobja tako v zasebnem kot poslovnem življenju. Največji nauk lanskega leta je, da karkoli se že zgodi v življenju, naj te ne zagrabi panika. Jemlji to kot igro in jo odigraj kot najbolje znaš.«

Med pet superfinalistov, ki zagotovo predstavljajo izjemen potencial med mladimi poslovnimi liderji, so se uvrstili Nina Pirnat, Atlantic Trade, Eva Veselinovič Ernst & Young, Peter Merc, Hypo Alpe Adria Bank , Aleksander Baretić, Mars Overseas Holdings inTomaž švajger, Roiss dva.

Ob tem je bilo priznanje podano tudi preostalim petim finalistom programa, in sicer Sandra Valenti, Droga Kolinska, Rok Kobilica, Goodyear Dunlop Sava Tires, Aljaž Primec, MMS marketinške komunikacije, Jernej Repovž, Halcom in Uroš Leban, Halcom.

Superfinalisti so se na odru morali izkazati s svojo iznajdljivostjo, vrednotami in znanjem. Tin Vodopivec jih je postavljal v različne filmske situacije, ki se skladajo s tistimi iz vsakdanjega življenja bodočega liderja.

Zmaga Tomaža švajgerja pa ni spremenila seznam najuspešnejših podjetji po indeksu uspešnosti podjetji na lestvici programa AmCham Young ProfessionalsTM. To so Lek, Goodyear Dunlop Sava Tires, Droga Kolinska, Zavarovalnica Triglav in PwC. To so podjetja katerih mladi sodelavci so dosegali največje uspehe v okviru programa.

Ob petem letu delovanja gre zahvala tudi podjetjem, patronom, ki so že od samega začetka podprla program: Merck Sharp & Dohme, Goodyear Dunlop Sava Tires, S&T Slovenija, Microsoft, Ljubljana, Riko in Generali Zavarovalnica.



Slike od dogodka lahko najdete tukaj.

Več informacij o programu in izboru na www.amcham.si

Kontakt:

Petra Kocjan

petra.kocjan@amcham.si

031 606 333