sl Slovenščina

Deseta generacija programa AmCham Young ProfessionalsTM je v posebnem televizijskem šovu ob 10. obletnici programa AmCham Young Professionals dobila kar dve zmagovalki. Naziv AmCham top potencial leta 2020 je po izboru občinstva, komisije in medsebojnih ocen pripadel Urški Kajtner in Nini Pejič.

Nina Pejič, mlada raziskovalka na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani, direktorica Inštituta za proučevanje enakosti spolov in podjetnica, je v svoji predstavitvi pred kamerami povedala, da so ženske na vodilnih položajih vztrajne, dosegajo visoko stopnjo kvalitete in se ves čas sprašujejo, če dovolj doprinesejo. “Žal je na vodilnih položajih manj žensk, kot je pogosto ime John v ZDA, a se je prav med pandemijo koronavirusa izkazalo, kako so drugače odreagirale tiste države, ki jih vodijo ženske,” je povedala Nina in dodala, da se vodenje moških in žensk ne rabi izključevati, saj je prostora dovolj za vse.

Urška Kajtner, kadrovska specialistka in vodja transformacije v farmacevtski družbi Roche, pa je povedala, da svojo dodano vrednost čuti v energiji, ki ji je nikoli ne zmanjka. Sama je zelo aktivna v dobrodelnih vodah in po njenih besedah je treba biti aktivni udeleženec družbe, saj sicer “ne živiš”. “Dobrodelnost je moja hrana, ki me vodi naprej, saj številni ljudje potrebujejo podporo, skrb za človeka pa je moja najvišja vrednota,” je še povedala Urška.

Ob prejemu naziva in skulpture v obliki angela, ki je delo kiparja in slikarja Mika Simčiča, in ki si ga bosta letos delili Urška in Nina, je Urška citirala patra Karla Geržana in povedala, da prihodnost stoji na “divjih babah, ki so podprte z modreci in razmišljujočimi možmi“, tako da je prihodnost jasna in da se veseli leta, ko bo svoj čas delila z Nino in njenim znanjem. Nina pa je povedala, da se veseli, da si bo leto delila z Urškino energijo in zmožnostjo delati dobro. “Danes smo zmagali vsi, ” je dejala Nina.

S tem, ko sta Urška Kajtner in Nina Pejič postali AmCham top potencial leta, sta postali tudi predstavnici generacije mladih in za eno leto dobili mandat v AmCham Svetu guvernerjev.

Pet superfinalistov postavlja prava vprašanja

Zaključna prireditev desete generacije AmCham Young ProfessionalsTM in izbor AmCham top potencial leta 2020 je potekala v posebnem televizijskem šovu, ki smo ga predvajali na TV Ljubljana in na spletu. Ker je letos tudi 10. obletnica programa AmCham Young Professionals, smo se s pomočjo vseh devetih dosedanjih AmCham top potencialov leta sprehodili skozi deset let programa. Pet superfinalistov je odgovarjalo na vprašanja in izzive svojih kolegov iz prejšnjih generacij ter na vprašanja članov komisije, dokazali pa so, da se tudi pred kamero znajdejo tako dobro kot v poslovnem svetu.

V studiu se je tako predstavilo in svojo vlogo odlično opravilo vseh pet superfinalistov, pet posameznikov, ki izstopajo iz povprečja, pet bodočih poslovnih liderjev. Predstavili so se nam Dean Habuš, OptiBar, Nina Pejič, Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani, Urška Kajtner, Roche, Patricija Randl, Pivovarna Laško Union, in Ognen Jakasanovski, Lek. Vseh pet superfinalistov prinaša razmisleke o prihodnosti družbe, v kateri živimo, o problematikah, ki jih je treba naslavljati, in o vrednotah, ki morajo biti gonilo nas vseh.

Priznanja so dobili tudi ostali finalisti programa AmCham Young ProfessionalsTM, in sicer Primož Flis, Resalta, Tilen Lavrič, S&T Slovenija, Iztok Pavlin, Business Solutions, Urh Šuštar, Rojs, Peljhan, Prelesnik & partnerji o.p., in Sara Vehovec, Zavarovalnica Triglav.

Naziv povezovalke generacije je pripadel Patriciji Randl, Pivovarna Laško Union. Povezovalko generacije so izbirali vsi, ki so bili vključeni v 10. generacijo AmCham Young ProfessionalsTM. Patricija Randl je bila zaradi svoje osebnosti in sposobnosti povezovanja med kolegi prepoznana kot povezovalni člen, udeleževala se je večine uradnih in manj uradnih srečanj in jih tudi sama organizirala.

“Prava energija in kreativnost vedno najdeta pot”

Mag. Ajša Vodnik, generalna direktorica AmCham Slovenija in soavtorica programa AmCham Young ProfessionalsTM, je povedala: “Deset let nazaj je bila le ideja, da bi naredili nekaj za mlade potenciale, da dokažemo, da imamo v Sloveniji izjemne talente. Danes je v izjemno platformo YOUng povezanih 1500 ljudi. So naš navdih, obveza in vodilo za naprej. Od vsakoletnega top potenciala leta pričakujemo, da bo svoj obraz, znanje in energijo zastavil za projekt, ki je dober za celotno družbo. In že jeseni bomo spoznali 11. generacijo. Torej se ta izjemna energija ne konča, ampak se samo še bogati. Veliko presenečenje tudi za nas je bilo, da sta bili letos dve zmagovalki, a tako kot v poslu, se je tudi v življenju potrebno prilagoditi, in tako smo pokazali, da prava energija in kreativnost vedno najdeta pot. Naj ti dve »divji babi« pokažeta, kaj lahko stori sodelovanje in povezovanje“.

Vesela sem, da sem del platforme AmCham Young, kjer lahko svoj čas delim s posamezniki, ki delajo to platformo unikatno in neponovljivo. Prepričana sem, da je prihodnost v skupnostih, ki jih gradimo, v katerih se povezujemo in s katerimi rastemo. In AmCham Young je točno to – skupnost, ki raste in se ne zapira v svoje mehurčke. Vsak od nas nosi odgovornost, da nekaj prispeva. In s takim odnosom je meja samo nebo,” pa je dodala Tonja Avsenik, vodja programov Young v AmCham Slovenija.

AmCham Heroes podpirajo razvoj mladih talentov

Posebna zahvala gre podjetjem, AmCham Heroes, ki omogočajo, da platforma AmCham Young obstaja in podpirajo razvoj mladih talentov. To so: Atlantic Grupa, Aviat, Bayer, Bisnode, BTC, Zavarovalnica Generali, Goodyear Dunlop Sava Tires, KPMG, mBills, MSD, OMV, Pivovarna Laško Union, Riko in Telemach.

Celotno televizijsko oddajo si lahko ogledate TUKAJ.

Fotografije si lahko ogledate TUKAJ.