sl Slovenščina

 

Po navdihu impresionizma in slovenske moderne je 13. generacija programa AmCham Young Professionals™ na barvitem zaključnem dogodku AmCham Top potencial leta 2023 dobila ambasadorko.

Naziv AmCham Top potencial leta 2023 si je po izboru občinstva, komisije in polfinalistov programa prislužila Barbara Kramar, Novartis v Sloveniji.

Izjemno se veselimo sodelovanja in nove energije!

Barbara Kramar, Novartis v Sloveniji, je znanstvenica s preprostim poslanstvom – pomagaj! Pri Novartisu soustvarja zgodbo v sektorju celičnih in genskih terapij, kjer z naprednimi tehnologijami spreminjajo prihodnost težko bolnim ljudem. Zaradi njene pozitivne naravnanosti in vztrajnosti je naravna vodja, ki navdihuje svoje sodelavce, da si prizadevajo za odličnost. V svoji predstavitvi je izpostavila: “Verjamem v empatično vodenje, transparentnost in enakost. Kot družba smo naredili veliko korakov v pravo smer, a smo daleč od ciljne črte. Želim biti del te spremembe.”

AmCham Top potencial leta 2023 je bil zaključni dogodek 13. generacije programa AmCham Young Professionals™. Ponosni smo, da liderji in liderke naslednje generacije, ki se je poimenovala “Lucky 13”,  znajo prisluhniti okolici, sledijo filozofiji trenutka, imajo tudi dolgoročno vizijo, so intuitivni in odprti do inovacij. Na odru letošnjega zaključnega dogodka smo osvetlili liderske sposobnosti petih predstavnikov sodobnega liderstva, ki so pustili svoj vtis v poslovnem svetu in v naši poslovni skupnosti. V svojih minutah na odru so odgovarjali na vprašanja in izzive in dokazali, da med njimi vejeta mladostniški zagon in vitalizem, da lahko družbo premikajo posamezniki, ampak nikoli brez ekipe in skupnosti!

Na zaključnem dogodku smo tako bolje spoznali pet superfinalistov, pet posameznikov, ki še posebej izstopajo iz povprečja in imajo faktor X: Barbara Kramar, Novartis v Sloveniji; Dara Dobrijević, BE-terna; Nikolaja Frece, A1 Slovenija; Urh Vamberger, Corwin; Žiga Kljun, Kyndryl.

Mag. Ajša Vodnik, generalna direktorica AmCham Slovenija in soustanoviteljica programa AmCham YOUng, je ob današnji razglasitvi povedala: »So programi in je program, ki se usede v srce in daje moč, inspiracijo in odgovornost. Tak program je zame AmCham YOUng platforma, ki prinaša toliko lepega. Hvaležnost, opolnomočenje in čarovnijo lepih človeških odnosov, tako za nas, AmCham Slovenija, kot seveda za udeležence. 13.generacija AmCham YOUng Professionals™ me je naučila, da je vredno vedno iskati mostove in ne postavljati zidov.« 

Vsako leto izbrani AmCham Top potencial leta dobi enkratno priložnost izobraževanja na programu Future Leaders Academy, ki jo podari naš partner Center poslovne odličnosti. Akademija je posebej namenjena izstopajočim posameznikom in posameznicam, da svoje kompetence za uspešno vodenje in poslovno odličnost povzdignejo še na višjo raven. Cilj akademije je okrepiti in posodobiti organizacijske in vodstvene spretnosti, spoznati globalne trende, trajnostno poslovanje, nevromarketing ter management inovacij in sprememb. Hvala!

AmCham Heroes podpirajo razvoj mladih talentov

Posebna zahvala gre podjetjem, AmCham Heroes, ki omogočajo, da platforma AmCham Young obstaja in podpirajo razvoj mladih talentov: