sl Slovenščina

V znamenju renesanse je 11. generacija programa AmCham Young ProfessionalsTM na velikem odru ljubljanske Drame dobila zmagovalko. Naziv AmCham top potencial leta 2021 je po izboru občinstva, komisije in kolegov pripadel Nini Klemenčič iz podjetja Celtra.

Ob prejemu naziva in skulpture v obliki angela, ki je delo kiparja in slikarja Mika Simčiča in ki si ga AmCham top potenciali podajajo iz leta v leto, se je Nina Klemenčič zahvalila vsem za glasove in dejala, da bo naredila vse, kar je v njeni moči, da bo pustila pečat. In da se bo potrudila, da se bodo kot generacija, ki je praktično celo leto preživela virtualno, čim večkrat dobili.

V svoji predstavitvi na odru je Nina Klemenčič, produktna vodja v podjetju Celtra, povedala, da dobrega vodjo spoznaš po tem, da zna dobro voditi predvsem sam sebe. »Če vsak dan delaš bolje, kot dan prej, to obrodi dobre sadove in daje zgled. Takrat ne siliš ljudi, da ti sledijo, ampak ti sledijo, ker ti hočejo,« je povedala Nina in dodala, da bo tako skušala voditi tudi ona sama. Nina je tudi strastna popotnica, obiskala je že več kot 100 držav sveta, potovanja pa so po njenem mnenju nahranila njeno radovednost in ji pokazala, kako različni smo ljudje in kako dobra je lahko ta različnost.

S tem, ko je Nina Klemenčič postala AmCham top potencial leta, je za eno leto zasedla tudi mesto v Svetu guvernerjev AmCham Slovenija in tako postala predstavnica generacije mladih.

Pet superfinalistov z dobrimi idejami in visokimi cilji
Zaključna prireditev 11. generacije AmCham Young ProfessionalsTM in izbor AmCham top potencial leta 2021 je potekala na velikem odru SNG Drama Ljubljana. Ker je bila 11. generacija AmCham Young Professionals v marsičem unikatna in drugačna, je bila prireditev v znamenju renesanse in vsega novega, kar nam je in bo prineslo preteklo leto. Pet superfinalistov je v svojih minutah na odru odgovarjalo na vprašanja in izzive, dokazali pa so, da med njimi vejeta pogum in entuziazem, da lahko vsak izmed njih in vsi skupaj dosežejo več, kot bi sicer.

Na odru se je predstavilo in svojo vlogo odlično opravilo vseh pet superfinalistov, pet bodočih poslovnih liderjev. Predstavili so se nam Nina Klemenčič, Celtra, Dajana Janjatović, Odvetniška pisarna Rogl, Milan Grašič, Knauf Insulation, Tjaša Smrdel, LanguageSitter, in Maja Šipek, Odvetniška pisarna CMS REICH-ROHRWIG HAINZ. Vseh pet superfinalistov daje upanje, da bodo z vrednotami, v katere verjamejo, z verodostojnostjo, ki jo predstavljajo, in s prepletanjem znanj iz različnih področij, ki si jih med seboj delijo, premikali meje mogočega.

Priznanja so dobili tudi ostali finalisti programa AmCham Young ProfessionalsTM, in sicer Boris Rugel, Agilcon, Blaž Preložnik, Euro Plus (NiceLabel), Nebojša Vučković, Odvetniška družba Rojs, Peljhan, Prelesnik & partnerji o.p., Dejan Žerdin, PFIZER, podružnica Ljubljana, in Jan Kuštra, PwC Svetovanje.

Naziv povezovalca generacije je pripadel Dejanu Žerdinu, PFIZER, podružnica Ljubljana. Povezovalca generacije kolegi tokrat niso izbirali za nazaj, saj so njihova druženja potekala predvsem virtualno, ampak so v Dejanu prepoznali povezovalno moč in mu podelili priznanje za naprej. Njegova naloga bo povezovati generacijo tudi po tem, ko bodo uradno zaključili s svojim generacijskim letom.

Mag. Ajša Vodnik, generalna direktorica AmCham Slovenija in soavtorica programa AmCham Young Professionals, je povedala, da moramo svoje talente odkrivati vedno znova in nanje ne smemo nikoli pozabiti. »Vsaka generacija nam prinese nove odgovore. 11. generacija nam je pokazala, kako lahko kljub drugačnim razmeram ustvarimo povezave in stkemo vezi, ki bodo za vedno. Ob izboru superfinalistov so mi povedali, da je za njih pomembno, da so povezani in da skupaj dosegajo dobre stvari, zato je 11. generacija najboljša doslej,« je še povedala.

AmCham Heroes podpirajo razvoj mladih talentov
Posebna zahvala gre podjetjem, AmCham Heroes, ki omogočajo, da platforma AmCham Young obstaja in podpirajo razvoj mladih talentov. To so: Atlantic Grupa, Avantcar, Aviat, Bayer, Bisnode, BTC, Zavarovalnica Generali, Goodyear Slovenija, KPMG, NLB, OMV, Pivovarna Laško Union, Riko in Telemach.