sl Slovenščina

Deveta generacija programa AmCham Young ProfessionalsTM je nocoj dobila zmagovalca. Naziv AmCham top potencial leta 2019 je po izboru občinstva, komisije in medsebojnih ocen pripadel Mateju Gostiši, Triglav INT.

Matej Gostiša, ki je regionalni manager v podjetju Triglav INT, je v svoji predstavitvi na odru povedal, da se z odgovornostjo v življenju sooča z zaupanjem svoji ekipi in svojim nadrejenim, saj je zaupanje ključnega pomena pri sodelovanju in pri poslu. “Če zaupaš vase in v ekipo, s katero delaš, lahko na zaupanju zgradimo marsikaj,” je prepričan Matej. Na vprašanje, kakšen nasvet bi imel, da v življenju ne bi jemali vsega preveč resno, je dejal, da je njemu pomagalo, da je začel hoditi na poslovne poti na Balkan. “Tam ljudje stvari ne jemljejo preveč resno. Poslovno jim gre odlično, a se znajo tudi sprostiti, in to je pomagalo tudi meni,” je povedal Matej, ki v življenju verjame tudi v trezen razmislek in “no drama approach”. “Tega sem se naučil pri svojih nadrejenih, saj ne glede na magnitudo problema, ki ga dobijo, ga sprocesirajo na miren način in iz nobene muhe ne delajo slona,” je še dodal Matej.

Ob prejemu naziva in skulpture v obliki angela, ki je delo kiparja in slikarja Mika Simčiča, se je Matej Gostiša zahvalil vsem, ki so glasovali zanj, in vsem 140 udeležencem 9. generacije AmCham Young Professionals, s katerimi je preživel zadnje leto. “Včasih se je v življenju, v poslu in na odru potrebno tudi spotiti. Nas pet je bilo med 140 kolegi tistih, ki smo se hodili družiti, in ki smo poslušali, kaj se je dogajalo na delavnicah. Mislim, da je ključna naloga nas vseh ta, da povezujemo ljudi, da smo iskreni, rezultat tega pa bo prinesel koristi za vse,” je povedal Matej, ki je s tem, ko je postal AmCham top potencial leta, postal tudi predstavnik generacije mladih in za eno leto dobil mandat v AmCham Svetu guvernerjev.

Pet superfinalistov stavi na odnose in povezovanje

Zaključna prireditev devete generacije AmCham Young ProfessionalsTM in izbor AmCham top potencial leta 2019 je potekala v Atriju Pošte Slovenije. Prizorišče se je spremenilo v Broadway, dogajanje na odru pa je udeležence poneslo v svet muzikalov. Pet superfinalistov, ki so jih skozi številne naloge vodili Muzikalci z Mašo Tiselj na čelu, je dokazalo, da se dobro znajdejo tako v svetu posla kot v bolj zabavnem in sproščenem okolju.

Na odru je tako blestelo vseh pet superfinalistov, mladih voditeljev, ki predstavljajo vrednote liderjev naslednje generacije, so odprtih glav in stavijo na povezave med ljudmi. Predstavili so se nam Matej Gostiša, Triglav INT, Rok Koželj, GEA College, Katarina Gašperlin, IBM Slovenija, Zoran Bosančić, POINT OUT, in Žiga Debevec, BCG. Vseh pet superfinalistov razmišlja naprej, kulturo in vrednote živijo in jih ne puščajo na listu papirja, stavijo na odnose in povezovanje, ter izstopajo iz povprečja.

Priznanje je dobilo tudi ostalih pet finalistov programa AmCham Young ProfessionalsTM, Jaka Klemenčič, EKWB, Sebastian Horvat, KPMG Slovenija, Matevž Trošt, S&T Slovenija, Irenej Jerič, Farmakem, in Žana Močnik Koncilija, Formitas.

Naziv povezovalca generacije je pripadel Maticu Penku, KPMG. Povezovalca generacije so med seboj izbrali vsi, ki so bili vključeni v 9. generacijo AmCham Young ProfessionalsTM. Matic Penko je bil tisti povezovalni člen, ki so ga poznali prav vsi, ki se je udeleževal večine uradnih in manj uradnih srečanj in je bil zaradi svoje osebnosti in sposobnosti povezovanja tako najbolj priljubljen.

S skupnimi močmi je lažje biti boljši

Mag. Ajša Vodnik, generalna direktorica AmCham Slovenija in soavtorica programa AmCham Young ProfessionalsTM, je povedala: “Ponosna sem, da je ideja povezovanja mladih v teh letih prerastla v platformo YOUng in gibanje, ki misli v prihodnost in stavi na pozitivne spremembe v dobro vseh. Uživam v družbi teh ambicioznih, zanimivih in proaktivnih mladih in se zavedam, da ima Slovenija odlično prihodnost, na nas pa je, da jim s priložnostmi obogatimo sedanjost“.

Včasih je pot do cilja revolucija, drugič evolucija. V platformi AmCham Young se zgodi oboje. Za AmCham Slovenija se je revolucija zgodila 10 let nazaj, z začetkom programa AmCham Young Professionals. Evolucija pa takrat, ko je iz tega nastala platforma številka ena v slovenskem poslovnem okolju, ki povezuje talente od študentskih let do članov AmCham Young Leaders kluba. 8. generacija je bila revolucionarna z zastavo in himno, 9. je evolucionarna v tem, da na prvo mesto postavlja povezave med ljudmi in trdi, da se kultura vrednot Young ne zgodi, ampak se jo zgradi,” je dodala Tonja Avsenik, vodja programov Young v AmCham Slovenija.

Naziv AmCham top potencial mi je dal potrditev za dosedanje delo in zagon za naprej. V precej pestrem minulem letu sem imela možnost preko dogodkov AmCham Slovenija spoznati in mrežiti z raznoliko poslovno druščino, sodelovati pri projektih, kot sta IP komisija in mentorstvo, predvsem pa širiti zavedanje, da je vedno prostor, da smo še boljši in da je s skupnimi močmi to lažje,” pa je povedala Vita Godec, doktorica kemije, vodja oddelka Razvoj poslovanja v podjetju Lenis farmacevtika in AmCham top potencial leta 2018.

Posnetek celotne prireditve si lahko ogledate na naši Facebook strani.

Fotografije z dogodka si prav tako lahko ogledate na naši Facebook strani.