sl Slovenščina

V Ljubljanskem BTC bo 27. marca pričel delovati podjetniški pospeševalnik ABC

Podjetniški pospeševalnik ABC startupom in malim podjetjem omogoča zagonski kapital, mentorstvo, poslovni prostor, povezave ter globalno ekspanzijo v dveh trimesečnih programih na leto.

Soustanovitelji pospeševalnika so podjetje ABC TIM, BTC, XLAB ter Ameriška gospodarska zbornicaAmCham Slovenija. Strateška partnerja pa sta IBM Slovenija in Univerza v Ljubljani. Zgodbo pa sestavljajo tudi uspešni podjetniki, predstavniki fakultet, uspešna podjetja ter globalni partnerji.

Podjetja, ki bodo sprejeta v pospeševalnik, bodo v zameno za osemodstotni delež prejela dostop do infrastrukture BTC City in IBM v skupni vrednosti več kot 350.000 evrov in vsako še 15.000 evrov gotovine.

Pogoj za vstop v pospeševalnik je dobra in motivirana ekipa ter produkt, ki je 80-odstotno že razvit in potrebuje le še zaključno dodelavo in pomoč pri vstopu na trg. Razpis je odprt za ekipe iz celotne regije, na leto pa bosta na voljo dva programa. Prvi se začne 30. januarja, tema oziroma vsebina je “Smart City” in vključuje različna področja, od interneta stvari, avtomatizacije, logistike, trajnostnih rešitev do mobilnosti in energetike. Sprejetih bo osem ekip, ki se bodo junija predstavile investitorjem. Drugi program, ki bo razpisan predvidoma jeseni, pa bo s področja zdravja. V njem bo prostora za deset ekip. Prijave za prvi program so odprte do 25. marca na povezavi www.abc-accelerator.com.

V vsakem od razpisanih trimesečnih programov se bo zvrstilo več kot 150 dogodkov, na voljo bo nabor uveljavljenih mednarodnih mentorjev, razvojni kapital in dostop do globalne mreže investitorjev.