sl Slovenščina

V AmCham Slovenija smo se odzvali na zapise v medijih, da je poslanka Levice na izredni seji Državnega zbora, v hramu demokracije, dejala, da je potrebno izločiti vse tiste, ki so obremenjeni z AmCham Slovenija. 


Razočarani smo nad takimi besedami in tovrstnega izključevanja ne razumemo, saj menimo, da je temelj demokracije, kakor tudi AmCham Slovenija, prav dialog in sodelovanje. Zato tudi obžalujemo, da se Levica na naša vabila bodisi na srečanja ali dogodke, kjer bi lahko soočili mnenja, ne odziva. Skrbi nas za družbo, ki obsoja in izloča na podlagi enostranskih prepričanj, ne da bi nekoga zares spoznala. Zato ponovno, tokrat tudi javno, vabimo Levico, da se spoznamo.    


AmCham Slovenija je poslovna skupnost priložnosti in optimizma. Smo ena izmed najbolj aktivnih mednarodnih poslovnih skupnosti v Sloveniji, ki združuje več kot 360 slovenskih in mednarodnih podjetij, ki skupaj zaposlujejo več kot 66.000 ljudi in ustvarijo več kot 16 milijard evrov prihodkov. Skupaj z našimi člani si prizadevamo soustvariti boljše poslovno in življenjsko okolje v Sloveniji in delujemo v celoti apolitično. Ponosni smo, da so podjetja, ki jih združujemo, pogosto prepoznana kot najboljši zaposlovalci, prav tako pa med svoje vrednote visoko uvrščajo družbeno odgovornost. Z oblikovanjem interdisciplinarnih križišč ustvarjamo nove ideje in konkretne rešitve, skozi razvejano mrežo članov iz različnih panog pa povezujemo znanje in delujemo kot glas slovenskih in mednarodnih podjetij. Prepričani smo, da je za spremembe v družbi potreben odprt dialog gospodarstva, znanosti, države in civilne družbe, in zato smo vedno pripravljeni na sodelovanje.