sl Slovenščina

Gospodarski krog, katerega del je z Gospodarsko zbornico Slovenije, Združenjem Manager in Klubom slovenskih podjetnikov tudi AmCham Slovenija, je na poslanke in poslance Državnega zbora Republike Slovenije naslovil pismo, v katerem izraža svojo podporo predlaganim spremembam Zakona o dohodnini.

V pismu gospodarske organizacije opozarjamo, da je v primerjavi z ostalimi evropskimi državami delo v Sloveniji posebej visoko obremenjeno, kar vpliva na konkurenčnost in gospodarstvu otežuje doseganje višje dodane vrednosti, predvsem na račun visoke obremenitve najbolj produktivnih.

V pismu izpostavljamo, da bi »razbremenitev plač z višjo dohodninsko olajšavo pomenila višje neto plače za vse (v vseh dohodninskih razredih), kar bi pozitivno vplivalo na potrošnjo, pomenilo bi višjo gospodarsko rast in spodbudilo delovno aktivnost prebivalstva. Hkrati bi predlagane rešitve pripomogle k zadrževanju zaposlenih, ki ustvarjajo višjo dodano vrednost«. Dodajamo še, da pozitivno ocenjujemo tudi spremembe na področjih nagrad za poslovno uspešnost, obdavčitve dohodkov iz kapitala in oddajanja premoženja v najem.

Gospodarske organizacije menimo in verjamemo, da so predlagane spremembe korak naprej k uspešnemu poslovnemu okolju in k večji blaginji prebivalcev Republike Slovenije.

Celotno pismo Gospodarskega kroga si lahko preberete TUKAJ.