sl Slovenščina

Slovenska nagrada za družbeno odgovornost HORUS prejela nacionalno priznanje za odličnost v spodbujanju podjetništva

IRDO in PRSS že šestič zapored objavljata razpis za nagrado Horus (konec junija), odprt bo vse do oktobra, nagrajenci pa bodo znani decembra 2014. Danes pa je podjetniška pobuda Horus tudi sama prejela posebno priznanje v kategoriji Odgovorno in odprto podjetništvo na razpisu SPIRIT Slovenija

Inštitut za razvoj družbene odgovornosti in PRSS – Slovensko društvo za odnose z javnostmi sta 11. junija 2014 v Ljubljani na poslovnem dogodku ‘Z znanjem do odličnosti’, ki ga organizira SPIRIT Slovenija, prejela Nacionalno priznanje za odličnost v spodbujanju podjetništva za podjetniško pobudo Slovenska nagrada za družbeno odgovornost Horus. Priznanje je zasl. prof. dr. Matjažu Muleju, predsedniku Strokovnega sveta, in Aniti Hrast, direktorici inštituta IRDO, podelil Tomaž Klemenc, v.d. direktorja agencije SPIRIT Slovenija. Nacionalno priznanje sta organizaciji prejeli v kategoriji Odgovorno in odprto podjetništvo v okviru razpisa za Evropsko nagrado za spodbujanje podjetništva 2014 in se tako uvrstili v drugi krog tekmovanja, kjer se skupaj z RRA LUR potegujeta za Evropsko nagrado za spodbujanje podjetništva. Ta bo podeljena oktobra 2014 v italijanskem Neaplju.

Evropsko nagrado za spodbujanje podjetništva podeljujejo od leta 2006 za odličnost pri spodbujanju podjetništva in malih podjetij na nacionalni, regionalni in lokalni ravni. Od prvega natečaja se je prijavilo več kot 2.500 projektov, ki so skupaj podprli ustanovitev več kot 10.000 novih podjetij. Cilji nagrad so prepoznavanje in priznavanje uspešnih dejavnosti ter pobud za spodbujanje podjetništva, predstavitev in delitev primerov najboljših podjetniških politik ter praks, doseganje večje stopnje zavedanja o vlogi podjetnikov v družbi, spodbujanje in navdihovanje morebitnih podjetnikov.

SPM_Horus_razpis_NAJAVA in nagrada 2014