sl Slovenščina

23. in 24. oktober 2014, GH Bernardin, Portorož

Tudi letos smo z veseljem stopili v partnerstvo z IBM Slovenija pri njihovem največjem dogodku, Ključu do rešitev. Pridružujemo se njihovemu vabilu in vas vzpodbujamo k prijavi na njihov dogodek, ki se bo zgodil 23. in 24. oktobra 2014 v Grand Hotelu Bernardin v Portorožu.

Letošnji dvodnevni dogodek Ključ do rešitev bo združil številne udeležence iz vrst najvišjih vodstev domačih in tujih podjetij, analitike, razvijalce, medije in mnoge druge ter prinesel izjemne življenjske zgodbe ljudi, ki so si drznili misliti prihodnost in biti sprememba.

Svojo registracijo opravite na tej povezavi, kamor kot član AmCham Slovenia vnesete svojo promocijsko kodo (KTS2014AMC30), da si zagotovite 30 % nižjo kotizacijo.

Plenarni del, 23. oktober ob 9.30, Grand Hotel Bernardin, Portorož

It’s Watson’s World, We Just Live in It!

Aleksandra Mojsilović, IBM Fellow

Nekoč nadebudna teniška igralka je danes ena najuglednejših strokovnjakinj v stroki IKT na svetu in med vodilnimi znanstvenicami v IBM-ovem raziskovalnem centru Watson (Watson Research Center). Aleksandra se je s področjem Big Data ukvarjala, še preden se je svet s tem pobliže seznanil. Je avtorica več kot 90 publikacij in 11 patentov. Za svoje delo je prejela številne mednarodne nagrade.

Generation Z

Namik Hrle, IBM Fellow

Ena najvišjih avtoritet v IBM-u, izumitelj, glavni razvojni inženir in promotor novih tehnologij želi velike IBM-ove sisteme narediti še bolj učinkovite s poslovno analitiko tako v oblaku, kakor tudi na mobilnih napravah. Čeprav razmišlja o velikih rešitvah, črpa navdih iz najbolj drobnih vsakdanjih pogovorov. Iz Bosne in Hercegovine ga je pot pripeljala skozi Avstralijo v Nemčijo, kjer je danes eden najpomembnejših IKT strokovnjakov, lastnik številnih patentov in pomembnih tehnoloških rešitev.

Večerni del, 23. oktober ob 18.05, Grand Hotel Bernardin

Slovenska zgodba o uspehu

Iza Login, direktorica in soustanoviteljica podjetja Outfit7, soustvarjalka zgodbe o uspehu Talking Friends

Podjetje Outfit7 je danes eno najuspešnejših v globalnem merilu, njihova aplikacija Talking Tom pa je po številu uporabnikov pred meseci prehitela celo družbeno omrežje Twitter. Start-up, ki je v petih letih postal globalno podjetje, vodita Samo in Iza Login. Slednja bo z nami delila izjemno izkušnjo poti k uspehu. Ideja, zaupanje vase in kreativnost; je še kaj potrebno za uspeh? O tem se bomo pogovarjali s prvo damo med govorečimi prijatelji (Talking Friends).

Never Give Up!

Bibian Mentel, aktualna paraolimpijska prvakinja v deskanju na snegu in ustanoviteljica fundacije Mentelity Foundation

Človek ne ve, kaj ima, dokler tega ne izgubi. Nadaljevanje zgodbe je nato odvisno od nas samih. Bibian je dokaz, da za drzne na svetu ni omejitev. Pretresljiva življenjska zgodba s srečnim koncem vas bo navdahnila s prepričanjem, da je življenje lepo. Nalezljiva pozitivna energija, neverjetne izkušnje in še toliko bolj izjemna zgodba o vztrajnosti vas vsekakor ne bodo pustile ravnodušnih. Bibian je oseba, ki natanko ve, da se je v življenju potrebno osredotočiti na priložnosti in ne na omejitve.