sl Slovenščina

Spoštovani predstavniki gospodarstva, spoštovani predsedniki uprav, spoštovane predsednice uprav, spoštovani direktorji, spoštovane direktorice!

Zavedamo se, da so časi težki. Tudi zato se v sklopu projekta Simbioza trudimo, da lepšamo dan starejšim in kažemo pot mladim. Verjetno veste, da smo v tem času kar trikrat povezali Slovenijo. Vsako leto je okoli 3.000 mladih učilo več kot 5.000 starejših uporabljati računalnike. S tem smo pokazali, da mladim ni vseeno za starejše, starejši pa so spoznali, da na mladih svet stoji.

Vso akcijo smo naredili z veliko dobre volje, ogromno prostovoljskega dela, s podporo gospodarstva. Ni bilo lahko, vendar uspeli smo in danes Simbioza predstavlja iskreno medgeneracijsko sodelovanje ter širi pomembne vrednote v našo družbo.

Naša želja je, da Simbioza postane trajnostni projekt. Seveda pripravljamo tudi akcijo, letos razmišljamo o tem, da se bo Simbioza gibala. Ponosni pa smo, da zaganjamo projekt Simbioza šole in skupaj z Zavodom za zaposlovanje realiziramo tudi projekt Simbioza mojstri. Veseli smo, da smo z nekaterimi gospodarskimi partnerji v septembru 2013 skupaj s predsednikom RS gospodom Borutom Pahorjem otvorili 240 m2 velik medgeneracijski center.

Medgeneracijski center, ki se nahaja na Dunajski 22 je v tem času naredil več kot 100 različnih dogodkov, starejše razveseljujemo z angleščino, fitnesom za možgane, številnimi računalniškimi delavnicami. Medgeneracijska španščina je gotovo zanimiv poizkus medgeneracijskega učenja. Skratka, ustvarili smo prostor, ki živi in diha sodelovanje.

Hudo nam je bilo, ko so nam konec meseca februarja nepridipravi oropali naš center. Med drugim so nam odnesli 31 računalnikov. Zavihali smo rokave in postavili provizorične računalniške učilnice, s sposojenimi računalniki. Glede na to, da smo, kot mnogokrat do sedaj, ponudili roko sodelovanja tudi državi in prostovoljno izvajali brezplačno informiranje starejših glede nepremičninskega davka, enostavno nismo čakali z akcijo.

Sedaj je prišel čas, da naredimo vse, da postavimo medgeneracijski center v prvotno stanje, s tem, da naredimo korak naprej tudi v povezavi z varnostjo in varovanjem.

Spoštovani, na vas se obračamo s prijazno prošnjo.

Veseli bomo, če bi nam vaše podjetje pomagalo z nakupom računalnika. Tako lahko kot podjetje kupite prenosni računalnik HP 15-d050sm N2810, ki stane 296,28 EUR. Računalnik lahko kupite direktno (s podjetjem vas bomo povezali mi) ali pa donirate sredstva na TRR SI56 0201 0026 0373 186 pri NLB, d. d., Ljubljana s pripisom računalnik/i Simbioza in število doniranih računalnikov (z naše strani uredimo tudi donacijsko pogodbo). Seveda lahko namesto računalnikov donirate tudi sredstva za dodatno varovanje prostorov, saj bomo v prihodnosti veliko bolj pazljivi glede varnosti.

Vsak računalnik bomo opremili z nalepko Računalnik je omogočil in logotip vašega podjetja. Seveda bomo navedli vsa podjetja tudi na tiskovni konferenci, ki jo planiramo v drugi polovici aprila.

Veseli bomo, če boste svojo odločitev sporočili na naslov ana.plesko@simbioza.eu do 22.aprila 2014. Prav tako se lahko za več informacij obrnete na zgoraj navedeni naslov ali pokličete na 040 600 133.

Hvala, da nas boste podprli in verjamem, da bomo z vašo pomočjo uspeli kmalu postaviti naš center v normalno delovanje.