sl Slovenščina

Obnovimo slovenske gozdove – pridružite se nam!

Z namenom hitrejše obnove v letošnjem žledolomu poškodovanih gozdov sta Zveza tabornikov Slovenije in Zavod za gozdove Slovenije pripravila družbeno odgovoren projekt pod skupnim imenom »Obnovimo slovenske gozdove«. Slovenija je ob zadnji naravni ujmi, ki se je zgodila med 30. januarjem in 10. februarjem 2014, izkusila neizmerno moč narave, saj je žledolom prizadel kar polovico vseh gozdov.

Potek projekta

V prvem delu akcije bomo preko sms sporočil na 1919 s ključno besedo GOZD poskušali zbrati čim več sredstev za nakup sadik. Z enim poslanim SMS sporočilom boste v taborniški fond prispevali 1 EUR za nakup ene sadike, skrbnica fonda pa je bivša varuhinja človekovi pravic, Zdenka Čebašek Travnik. V jesenskem delu akcije se bomo skupaj s prostovoljci in ostalimi zavednimi državljani odpravili v gozdove ter posadili pridobljene sadike. Sadnja bo potekala pod nadzorom Zavoda za gozdove Slovenije.

Stroški obnove

Obnova enega hektarja gozda stane med 3.000 in 5.000 evri. K sodelovanju pri projektu zato vabimo vse posameznike in podjetja, ki bi postala podporniki naše akcije, da s poslanim sporočilom GOZD na 1919 prispevajo 1 EUR za eno sadiko. Ne smemo pa pozabiti niti na to, da je vsak obisk narave dobrodejen in vsaka plemenita akcija vredna dobre volje! Pridružite se nam!

Več informacij: http://www.obnovimo-gozdove.si