sl Slovenščina

Pod pokroviteljstvom Janeza Potočnika, evropskega komisarja za okolje

Mreža za družbeno odgovornost Slovenije in Ekvilib Inštitut sta v sodelovanju s partnerskimi organizacijami na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani razglasila zmagovalca prve Evropske nagrade družbeno odgovornih podjetniških praks v Sloveniji. V kategoriji velikih podjetij je nagrado prejelo podjetje BTC d.d. za projekt »BTC City in ženski smučarski skoki«, v kategoriji majhnih oz. srednje velikih podjetij pa je nagrado prejelo podjetje INFORMA ECHO d.o.o. s projektom »Iniciativa Energija si«. Oba nagrajenca sta hkrati prejemnika evropske nagrade, njuni predstavniki pa se bodo udeležili slavnostne podelitve, ki jo bo Evropska komisija organizirala 25. junija 2013 v Bruslju.

Družba BTC d.d. je kot dolgoletni pokrovitelj in podpornik Smučarsko-skakalnega kluba Ljubno BTC podprla organizacijo tekme prvega (2011/12) svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske in prevzela generalno pokroviteljstvo obeh tekem na Ljubnem ob Savinji.

Projekt »Iniciativa Energija si« podjetja INFORMA ECHO d.o.o. je rezultat sinergijskega modela spodbujanja učinkovite rabe in obnovljivih virov energije, ki usklajuje in povezuje podjetniške, individualne in družbene interese.

Za več informacij pokličite na 01/430 37 51 ali pišite na eunagrada@mdos.si oz. obiščite spletno stran nagrade.

Medijski partner projekta: Slovenska tiskovna agencija

Koordinatorja projekta v Sloveniji sta Mreža za družbeno odgovornost Slovenije in Ekvilib Inštitut. Partnerji Evropske nagrade družbeno odgovornih podjetniških praks v Sloveniji so: AmCham – Ameriška gospodarska zbornica v Sloveniji, CNVOS – mreža slovenskih nevladnih organizacij,Ekonomska fakulteta, Fakulteta za družbene vede, Gospodarska zbornica Slovenije, IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti, PRSS – Slovensko društvo za odnose z javnostmi, Združenje delodajalcev Slovenije in Združenje Manager.