sl Slovenščina
Simbioza je vseslovenski prostovoljski projekt, ki že od leta 2011 na brezplačnih delavnicah osnovne uporabe računalnika in mobilne telefonije povezuje različne generacije.







Osnovno poslanstvo Simbioze je sodelovanje in prenos znanja med generacijami ter spodbujanje vseživljenjskega učenja. Cilj projekta je dvig računalniške pismenosti in zanimanje za učenje e-veščin med starejšimi. Po drugi strani pa med mladimi promovira vrednote prostovoljstva, odgovornosti in krepi proaktiven odnos do družbe in lastne prihodnosti.






Letos bodo delavnice potekale med 21. in 25. oktobrom, prijave tako za udeležence delavnic kot tudi za prostovoljce, ki bi želeli na delavnicah pomagati učiti starejše, pa so že odprte. Prijave so možne preko naše spletne strani www.simbioza.eu, telefonske številke 040 940 888, ali na Simbioza vpisnih točkah, ki bodo zaživele po celotni Sloveniji.

Pridružite se Simbiozi!

Gotovo na dnevni bazi uporabljate računalnik, brskate po internetu in uporabljate mobilni telefon, kar pomeni, da ste odličen kandidat za Simbioza prostovoljca, ki bi na oktobrskih brezplačnih delavnicah o osnovni uporabi računalnika pomagal starejšim pri učenju e-veščin.

Kot prostovoljec namreč lahko sodeluje vsak povprečen uporabnik računalnika in interneta. Za pomoč starejšim pri učenju e-veščin ne potrebujete nobenih posebnih znanj, le kanček potrpežljivosti in dobre volje.

Prav tako lahko v Simbioza zgodbo vključite svojo organizacijo. Kako?

Če razpolagate z najmanj štirimi delujočimi računalniki, lahko prav vaša lokacija postaneSimbioza učilnica, lahko pa nam pomagate pri promociji projekta in širite informacije o Simbiozi med svoje člane/zaposlene/partnerje. Seveda pa se lahko pridružite tudi kot pokrovitelj.

V kolikor se vam je porodila ideja o drugačnih možnostih sodelovanja ali imate za nas kakšne druge predloge in informacije oz. vprašanja, vas vabimo, da jih čim prej delite z nami nainfo@simbioza.eu