sl Slovenščina

S tekom do uspeha!

AmCham Run je namenjen vsem tistim, ki se zavedate, da brez uravnoteženega poslovnega in zasebnega življenja ter skrbi za lastno zdravje in kondicijo, ni moč prenašati stresov vsakdanjika in vedno bolj zahtevnih delovnih okolji.

V družbi AmCham članov in diplomatskega zbora si lahko na sproščen način ustvarite prijeten krog ljudi, s katerimi pa se tudi večkrat poslovno srečujete. Toda tokrat boste na prvem mestu vi in športna sprostitev. Skupaj bomo lažje dosegli vsak svoje cilje. Ljubljana 10 km, 21km ali 42 km?

Tisti, ki imate željo – pomembno je začeti in v družbi ter pod strokovnim vodstvom je lažje. Tisti pa, ki ste že utrjeni tekači, pa morda potrebujete nadgradnjo tekaških znanj, želite doseči boljši rezultat ali pa vam zaradi nepravilnega teka in premalo »stretchinga« grozijo poškodbe, za vas ponujamo več, da bo tek za vas še naprej »športni užitek«.

Program AmCham Run je namenjen tistim posameznikom, ki ste zaposleni v podjetjih, ki so naši člani, in vašim življenjskim partnerjem.

Sistem vadbe

Tekaški trening

Tekači boste lahko izbirali med vodenim tekom v začetni skupini, kjer boste vadili tisti, ki šele začenjate z rednim tekom ali pa ste bili dalj časa brez redne vadbe in nadaljevalni skupini med tekačicami in tekači, ki se zadnja leta redno ukvarjate s športom. Običajno bomo izvajali tek s prekinitvami, ki omogoča vmesna posvetovanja in komentarje, nadzor nad vadbo, posvečali se bomo tekaškim vajam in se naučili poslušati svoje telo. Treningi bodo na moč raznoliki – enote vadbe, ki krepijo različne motorične sposobnosti (vzdržljivost, hitrost, moč,…), se praktično nikdar ne ponovijo v enaki obliki in bodo zato vsebine zares pestre. Namen vadbe je predvsem razširiti znanja s področja teka, odpraviti pomanjkljivosti in po principu čim učinkovitejšega in celostnega pristopa k treningu morebiti tudi doseči merljiv napredek. Tekli bomo zavoljo dobrega počutja in nenazadnje zdravstvene preventive – vložka v lastno zdravje. Jasno pa ste vabljeni tudi vsi tisti, ki vam ni do udeležbe na množičnih tekaških prireditvah. Skratka, spoznali bomo, da je teči lahko tudi zelo zabavno!

BODY BURN je intervalno – funkcionalna vadba za odrasle.

Zajema vse, kar ste kadarkoli pričakovali od vodene vadbe! Vsi, ki ste si v letošnjem letu zadali, da boste naredili nekaj za svoje telo, moč in vzdržljivost, je BODY BURN pravi naslov.

Je vadba, s katero boste krepili celotno telo. Temelji na funkcionalnih vajah z lastno težo in pripomočki. In kar je najpomembnejše, primerna je za ŽENSKE in MOšKE! Je prilagodljiva posamezniku, glede na njegovo telesno pripravljenost. Z redno vadbo boste poskrbeli za razvoj moči, vzdržljivosti in vplivali na obliko telesa.

Body burn se začne z aktivnim in energičnim ogrevanjem. Sledijo vaje po postajah, ki se izvajajo druga za drugo, z minimalnim vmesnim premorom. Vsako vajo se lahko izvede na treh različnih težavnostnih stopnjah, zato vsak najde svojo zahtevnost. Trening zaključimo z aktivnim raztezanjem in sprostilnimi vajami. In občutek po vadbi?! Predlagamo, da sami preverite kakšen je 🙂

KJE:

Skupni tekaški treningi bodo potekali vsak torek, na tekaški stezi Letnega telovadišča v Tivoliju ali po poteh Rožnika, odvisno od plana treninga.

Body burn bomo izvajali ob sredah na Rožniku, Mostecu in še kje. Na začetku se bomo dobivali pri Čolnarni Tivoli.

URNIK:

Jesen 2015: TOREK, od 1.9. do 25.10.2015

Urnik tekaških treningov (Letno telovadišče)

Torek, 18.30- 19.30, za vse začetnike in tiste, ki že dolgo niste tekli

Torek, 18.30- 19.30, za vse z več kondicije in tiste z višjimi cilji

Body burn – Funkcionalni trening v naravi (Rožnik)

Sreda, 18.30 – 19.30

POMEMBNO: AKTIVNO VARSTVO VAšIH OTROK ob torkih v času tekaškega treninga! Za vse tiste, ki si želite udeležiti vadbe, pa v tem času nimate varstva za vaše najmlajše, vam poleg treningov ponujamo tudi to. V času vašega treninga, bodo izkušeni vaditelji poskrbeli, da se bodo tudi vaši otroci športno udejstvovali, spoznali nove tekalne igre, igre z žogami, osnove atletike in se pri tem seveda nadvse zabavali. Skrb za varstvo je torej odveč. Naj bo vsa družina športno aktivna!

Program organiziramo v sodelovovanju z odličnimi strokovnjaki:

ABC šport

Strokovni vodja za trening teka: Grega Hočevar, 40, univ. dipl. fiz., bivši reprezentant v triatlonu in ironman, bil je sodelavec Inštituta za šport na Univerzi v Ljubljani, je avtor več strokovnih in poljudnih člankov s področja biomehanike, fiziologije in zdravega življenja, vodi več rekreativnih tekaških in triatlonskih skupin, v zadnjem času pa se posveča organizaciji množičnih športnih dogodkov.

Strokovni vadja za Body burn: Peter škerlj, prof. šVZ, bivši trener gimnastike, vodi več programov skupinske vadbe, ustanovitelj programov ABC šport.

Cena Amcham run

Enkrat tedensko (trening teka ali funkcionalna vadba)

16eur / mesec

30eur / jesenski del (2 meseca)

Dvakrat tedensko

24eur / mesec

45eur / jesenski del (2 meseca)

Cena vključuje učenje tehnike in taktike teka udeležbo na skupinskih vadbah, ter konzultacijo v okviru le-teh.

Vadnino poravnate izvajalcu (šD ABC šport) po prijavi (ob prijavi sporočite ali plača vadnino pravna oseba).

Prijave in informacije

Prijave že sprejemamo na E-mail: info@abcsport.si

V primeru, da se prijavi vaš družinski član ali partner in njegovo/ njeno podjetje ni član AmCham naj prosimo navede v katerem podjetju ste zaposleni vi. Javite nam tudi morebitno prisotnost (za športno animacijo v času vadbe) otrok mlajših od 7 let.

Pomembno

Tudi letos tečemo na Letnem telovadišču med Tivolsko cesto, Kopališčem Ilirija, študijsko telovadnico in Tivolijem.