sl Slovenščina

Zastavite si izziv, saj veste kaj pravi ameriški predsednik  »Yes, we can!«


AmCham Run je namenjen vsem tistim, ki se zavedate, da brez uravnoteženega poslovnega in zasebnega življenja ter skrbi za lastno zdravje in kondicijo, ni moč prenašati stresov vsakdanjika in vedno bolj zahtevnih delovnih okolji. 


V družbi AmCham članov in diplomatskega zbora si lahko na sproščen način ustvarite prijeten krog ljudi, s katerimi pa se tudi  večkrat poslovno srečujete. Toda tokrat boste na prvem mestu vi in športna sprostitev.  Skupaj bomo lažje dosegli vsak svoje cilje pa naj si bo to preteči 10 km na Ljubljanskem maratonu, 21km v Berlinu ali 42 km v New Yorku.


Tisti, ki imate željo – pomembno je začeti in v družbi ter pod strokovnim vodstvom je lažje. Tisti pa, ki ste že utrjeni tekači, pa morda potrebujete nadgradnjo tekaških  znanj, želite doseči boljši rezultat ali pa vam zaradi nepravilnega teka in premalo »stretchinga« grozijo poškodbe, za vas ponujamo več, da bo tek za vas še naprej »športni užitek«.


Program AmCham Run je namenjen tistim posameznikom, ki ste zaposleni v podjetjih, ki so naši člani, in vašim življenjskim partnerjem.    


Sistem vadbe


Tekaški trening


Sistem vadbe bo podoben predlanskemu (dve tekaški skupini). Tekači boste lahko izbirali med vodenim tekom v začetni skupini, kjer boste vadili tisti, ki šele začenjate z rednim tekom ali pa ste bili dalj časa brez redne vadbe in nadaljevalni skupini med tekačicami in tekači, ki se zadnja leta redno ukvarjate s športom. Običajno bomo izvajali tek s prekinitvami, ki omogoča vmesna posvetovanja in komentarje, nadzor nad vadbo, posvečali se bomo tekaškim vajam in se naučili poslušati svoje telo. Treningi bodo na moč raznoliki – enote vadbe, ki krepijo različne motorične sposobnosti (vzdržljivost, hitrost, moč,…), se praktično nikdar ne ponovijo v enaki obliki in bodo zato vsebine zares pestre.  Namen vadbe je predvsem razširiti znanja s področja teka, odpraviti pomanjkljivosti in po principu čim učinkovitejšega in celostnega pristopa k treningu morebiti tudi doseči merljiv napredek. Tekli bomo zavoljo dobrega počutja in nenazadnje zdravstvene preventive – vložka v lastno zdravje. Postavili si bomo cilje, recimo tek trojk v Ljubljani 7.5.2016, tek trojk na Bledu, Ljubljanski maraton 30.10.2016, se med seboj spodbujali in jih s skupnimi močmi poskušali uresničiti. Jasno pa ste vabljeni tudi vsi tisti, ki vam ni do udeležbe na množičnih tekaških prireditvah. Skratka, spoznali bomo, da je teči lahko tudi zelo zabavno! 


KJE:


Skupni tekaški treningi bodo potekali vsak torek, na tekaški stezi Letnega telovadišča v Tivoliju ob Bleiweisovi cesti ali po poteh Rožnika, odvisno od plana treninga.


URNIK:


Pomlad 2016: TOREK, od 27.3. do 26.6.2018,


Jesen 2016: TOREK, od 4.9. do 23.10.2018


Urnik tekaških treningov (Letno telovadišče)


Torek, 18.30– 19.30,


POMEMBNO:  AKTIVNO VARSTVO VAŠIH OTROK ob torkih v času tekaškega treninga! Za vse tiste, ki si želite udeležiti vadbe, pa v tem času nimate varstva za vaše najmlajše, vam poleg treningov ponujamo tudi to. V času vašega treninga, bodo izkušeni vaditelji poskrbeli, da se bodo tudi vaši otroci športno udejstvovali, spoznali nove tekalne igre, igre z žogami, osnove atletike in se pri tem seveda nadvse zabavali. Skrb za varstvo je torej odveč. Naj bo vsa družina športno aktivna! Varstvo bo organizirano za vsaj štiri otroke.


Program organiziramo v sodelovovanju z odličnimi strokovnjaki: ABC šport


Strokovni vodja za trening teka: Grega Hočevar, univ. dipl. fiz., bivši reprezentant v triatlonu in ironman, bil je sodelavec Inštituta za šport na Univerzi v Ljubljani, je avtor več strokovnih in poljudnih člankov s področja biomehanike, fiziologije in zdravega življenja, vodi več rekreativnih tekaških in triatlonskih skupin, v zadnjem času pa se posveča organizaciji množičnih športnih dogodkov. 


Cena Amcham Run


  • Enkrat tedensko
  • 16eur / mesec
  • 40eur / pomladni del (3 mesece)
  • 60eur / pomlad in jesen (5 mesecev)


 


Cena vključuje učenje tehnike in taktike teka udeležbo na skupinskih vadbah, ter konzultacijo v okviru le-teh.


Vadnino poravnate izvajalcu (ŠD ABC šport) po prijavi (ob prijavi sporočite ali plača vadnino pravna oseba).


Prijave in informacije


Prijava na E-mail: info@abcsport.si


Za morebitna vprašanja smo dosegljivi na 041 668 249 (Peter)


V primeru, da se prijavi vaš družinski član ali partner in njegovo/ njeno podjetje ni član AmCham naj prosimo navede v katerem podjetju ste zaposleni vi. Javite nam tudi morebitno prisotnost (za športno animacijo v času vadbe) otrok mlajših od 7 let.


Pomembno:Tudi letos tečemo na Letnem telovadišču med Bleiweisovo cesto, Kopališčem Ilirija, Študijsko telovadnico in Tivolijem.