sl Slovenščina

30. september 2014, Ljubljana – Potrjeni so novi člani AmCham Sveta

Člani so izvolili 4 nove člane Sveta guvernerjev, to so postali Aleša Kandus, direktorica Medex d.d.; Nevenka Kržan, senior partnerka in partnerka za področje finančnega svetovanja, KPMG; Janko Medja, predsednik uprave NLB d.d.; Enzo Smrekar, višji izvršni direktor Atlantic Grupa in član uprave Droga Kolinska.

Predsednik AmCham Slovenija Matej Potokar se je uvodoma zahvalil članom za vso podporo in zaupanje in poudaril, da skupaj ustvarjamo AmCham Slovenija, dodal je: » Trenutno je naša najpomembnejša vloga, da podpremo številne eksperte v AmCham komisijah, ki se trudijo s svojimi predlogi ustvarjati bolj konkurenčno okolje in to je tisto kar najbolj potrebujemo.«

Predstavniki članov AmCham Slovenija so pohvalili delo desetih AmCham delovnih komisij in pozvali, da je potrebno še naprej proaktivno komunicirati z odločevalci in iskati načine, da bo Slovenija postala bolj konkurenčna in bo s tem privabila nova delovna mesta, predvsem pa obdržala tista podjetja, ki že delujejo v Sloveniji.

Med dogodki, ki so jih od septembra 2013 do septembra 2014 organizirali več kot 50 so še zlasti opazili AmCham Poslovne zajtrke, ki imajo že 12 letno tradicijo, odpirajo najpomembnejše teme za mednarodno poslovno javnost in beležijo odlično obiskanost, akcijo Vračamo družbi- teden korporativnega prostovoljstva in seveda program AmCham Young Professionals.

Več o dogodkih si lahko pogledate tukaj.

Zbrane je nagovoril tudi zmagovalec AmCham Young Professionals Top Potential of the Year Gaj Stavber, Lek d.d., ki bo prav tako postal član Sveta guvernerjev brez volilne pravice: »AmCham Young Professionals je super izkušnja, priložnost za mreženje, človek stopi iz cone udobja in spozna številne najboljše prakse. Pripomore pri osebnostnem razvoju na vseh področjih, tudi zato ker temelji na vrednotah. Verjamem pa da morajo dejanja slediti vrednotam. Kot v kemiji ko združujemo spojine je potrebno ustvariti dobre »povezave« med vrednotami in dejanji in ustvariti dobre povezave med ljudmi.«

Novoizvoljeni člani Sveta guvernerjev so dobili naslednjo podporo članov, ki so imeli volilno pravico: Enzo Smrekar 87%, Janko Medja 79%, Nevenka Kržan 74% in Aleša Kandus 72% so ob svoji predstavitvi ob pogovoru s predsednikom Matej Potokarjem med drugim poudarili, da ima Slovenija veliko potencialov in znanja potrebna pa je volja in želja po spremembah.

Ajša Vodnik, izvršna direktorica AmCham Slovenija je najavila, da bodo ob uradnem praznovanju 15.obletnice 25.novembra začeli z novo iniciativo Believe in Slovenia, s katero želijo motivirati ljudi do zavedanja, tam kjer je volja pot. Več tukaj.

Vida Dolenc Pogačnik, namestnica direktorice se je zahvalila vsem več kot 200 ekspertom, ki prostovoljno delujejo v 10 komisijah. Predstavila je tudi njihova dosežke v enem letu.

Več o delu komisij si lahko pogledate tukaj.

Če želite tudi vi z vašim znanjem in idejami doprinesti v boljšemu poslovnemu okolju ste vabljeni, da se vključite v delo komisij. Več informacij vam lahko posreduje vida.dolenc@amcham.si

Oglejte si tudi fotogalerijo dogodka na naši AmCham Facebook strani.

Dovolite, da se vam v imenu celotnega tima zahvalimo za zaupanje in vso podporo!

mag. Ajša Vodnik, izvršna direktorica AmCham Slovenija