sl Slovenščina

AmCham Komisija za zdravstvo in kakovost bivanja si prizadeva za vzdržen, solidaren in dostopen zdravstveni sistem, v središču katerega je človek, podpira odločitev Vlade Republike Slovenije

V AmCham Komisiji za zdravstvo in kakovost bivanja se že vse od leta 2015 zavzemamo za rešitve, ki človeka oz. bolnika postavljajo v središče dostopnega in kakovostnega zdravstvenega sistema ter mu zagotavljajo koordinirano in celovito oskrbo. Podpiramo javno zdravstvo, ki vključuje mrežo izvajalcev v državnih in koncesionarskih ambulantah, ki so uveljavljena oblika javno-zasebnega partnerstva. Zato podpiramo odločitev Vlade Republike Slovenije in Ministrstva za zdravje, da postavi pacienta v središče javnega zdravstvenega sistema, ki vključuje tudi koncesionarje. Nenazadnje je za bolnika nepomembno ali je obravnavan v državni ali koncesionarski ambulanti/zdravstveni ustanovi, pomembna je kakovostna obravnava in optimalen izid zdravljenja. Če želimo v Sloveniji zagotavljati vzdržen, dostopen in solidaren zdravstveni sistem, mora biti organiziran tako, da spodbuja sobivanje javnega in zasebnega, po vzoru primerljivih sistemov v tujini.

Več o naših prizadevanjih za vzdržen, solidaren in dostopen zdravstveni sistem, katerega središče je človek, si lahko preberete v priloženem Dokumentu o stališčih.