sl Slovenščina
V današnjih časih je dobrodelnost izrednega pomena, zato smo se odločili, da Plesni cocktail in Pionirski dom organizirata – Dobrodelni GALA JENKOV PLES v Festivalni dvorani dne 14.3.2014 ob 19.30 uri – sprejem, ob 20.00 začetek uradnega dela in potem ples do 01.00 ure. Letošnji ples ima tudi posebni pomen, saj obeležujemo 90 let od začetka, ko je Adolf Jenko pričel z učenjem plesa.



Ponovno po dolgem času bo v Sloveniji prikaz plesnega nastopa Poloneze (plesalo bo 16 plesnih parov), v prvem delu prireditve (cca 40 minut) bo igral orkester Slovenske Policije. Nastopi več tekmovalnih plesnih parov skupaj (angleški valček, dunajski valček, tango in charleston) in plesni nastop plesalcev na invalidskih vozičkih. Za to priložnost je Tadej Žugman dipl. univ. ing. arh. izdelal portret nestorja g. Adolfa Jenka, kateri se bo prodajal na dražbi. Izkupiček bo v celoti namenjen Plesnemu klubu Zebra (plesalci na invalidskih vozičkih). V drugem plesnem delu bo tudi živa plesna glasba. Za vrhunec plesnega večera bomo zaplesali Jenkovo četvorko, katero bo vodila doc. dr. Meta Zagorc prof. Plesali bomo tudi skupinske plese, katere je začel učiti v Festivalni dvorani nestor g. Adolf Jenko.




Prodaja kart www.mojekarte.si, prodajna mesta
Cena vstopnic: Vip parter 50,00, parter 25,00€, balkon 20,00€. Rezervacije sedežev (priporočljivo) in informacije na plesni.coctail@siol.net ali na 064 128 281

Modni namig: dame; večerna obleka, moški; Black Tie ali obleka s kravato ali metuljčkom.