sl Slovenščina

Srečanja se je udeležilo več kot 230 vodilnih slovenskih gospodarstvenikov in diplomatov, s strani politike pa Hermina Krt, TRS, Matej Tonin, NSi, Zmago Jelinčič, Nacionalna stranka, Robert Golob, Pozitivna Slovenija, Gregor Virant, Lista Virant, Žiga Turk, SDS, Borut Pahor, SD, Janez Benčina, DESUS, Tomaž Orešič, LDS in Gregor Golobič, ZARES, Franc Bogovič, SLS.

Vodilni slovenski gospodarstveniki so predsednikom političnih strank postavljali neposredna vprašanja iz vseh področij gospodarstva, pa tudi športa, kulture in tudi slovenskega zdravstva.

Pred soočenjem so si lahko tako gospodarstveniki kot politiki ogledali odlomek izvrstne predstave Maria Antoinetta režiserja Mateja Filipčiča, ki sporoča, da se zgodovinska obdobja sicer menjavajo, pohlep, iskanje krivca, želja po oblasti, pa ostajajo podobni, prav tako pa so tudi vsem prisotnim v nabito polni dvorani Hotela Lev zastavili vprašanje – kdaj ste nazadnje kaj vrnili, ker si tega niste mogli privoščiti? Skozi izredno zanimiv multimedijski »talk show« z Darjo Zgonc in njenimi gosti presenečenja smo bili priča potovanju skozi ideale in spodrsljaje zgodovine, v realno sedanjost slovenskega političnega prostora. Med gosti presenečenja so bili tudi Nina Zidar Klemenčič ter Marko Mandič in Jadranka Juras.

Analitiki družbe Valicon so predstavili zadnje rezultate javnomnenjskih raziskav, poudarili pa so, da je bilo le nekaj ur pred volilnim molkom 30 % volivcev še vedno neodločenih in da so presenečenja še možna.

Matej Potokar, predsednik Ameriške gospodarske zbornice – AmCham Slovenija je vsem sodelujočim zaželel vse najboljše in poudaril, da rezultati volitev sami po sebi niso tako pomembni, temveč je za uspeh Slovenije v prihodnosti izrednega pomena medsebojno sodelovanje.



Posebna zahvala gre našemu pokrovitelju dogodka Summit Avto d.o.o. ter partnerjema dogodka TS Media d.o.o. in Valicon d.o.o..



Več si lahko ogledate na Planet Siol.net: siol.net.