sl Slovenščina

Mag. Ajša Vodnik, generalna direktorica AmCham Slovenija, je bila izvoljena za podpredsednico organizacije AmChams in Europe. Tako bo Slovenija za dve leti prevzela sedež in postala središče organizacije, ki predstavlja 44 AmChamov iz 42 evropskih in evrazijskih držav.


Mednarodna organizacija AmChams in Europe, ki je bila ustanovljena leta 1963, deluje kot krovna organizacija za 44 ameriških gospodarskih zbornic (AmChams) po vsej Evropi in Evraziji. S svojo prisotnostjo v 42 državah je AmChams in Europe največja mreža mednarodnih gospodarskih zbornic v Evropi. Predstavlja interese več kot 17.000 evropskih in ameriških podjetji, ki zaposlujejo 20 milijonov ljudi. Ocenjena vrednost naložb teh podjetji na obeh straneh Atlantika je 1,1 bilijona dolarjev. AmChams in Europe predstavlja glas evropskih in ameriških podjetij in tako poudarja pomen sodelovanja, razumevanja in čezatlantskega gospodarstva v Evropi in Združenih državah Amerike.


Poleg Vodnikove, ki bo 1. januarja 2019 poleg vloge generalne direktorice AmCham Slovenija prevzela tudi dvoletni mandat podpredsednice AmChams in Europe, bodo v vodstvu organizacije še predstavniki Nizozemske, Ukrajine, Švedske, Albanije, Črne gore in Velike Britanije.


Imenovanje je izjemno priznanje za Ajšo Vodnik in za AmCham Slovenija, poslovno skupnost priložnosti in optimizma, saj je to potrditev, da delamo dobro in znamo povezovati tudi prek naših meja. Ajša Vodnik je ob tem povedala: »Izjemno sem vesela, da so kolegice in kolegi iz celotne Evrope in Evrazije prepoznali, da smo v Sloveniji lahko odlični povezovalci in da smo lahko srce Evrope za sodelovanje – tako med državami v Evropi kakor tudi za čezatlantsko sodelovanje. Hvaležna sem za zaupanje, hkrati pa je to po mojem mnenju priznanje predvsem za AmCham Slovenija, poslovno skupnost priložnosti in optimizma, ki je prepoznana kot ena najbolj aktivnih in inovativnih, pohvala za vse naše člane, za Svet guvernerjev in seveda za mojo izjemno ekipo. V tej priložnosti vidim velik potencial, verjamem, da bomo znali širiti naše najpomembnejše vrednote optimizem, zaupanje, kreativnost, strastnost in sodelovanje.«