sl Slovenščina

Člani AmCham Komisije za intelektualno lastnino na obisku v podjetju AEROSOL, ki je julija prejel prestižno mednarodno nagrado WIPO Global Awards za komercializacijo intelektualne lastnine.

Aerosol velja za enega izmed vodilnih podjetij na področju raziskovanja ogljikovih izpustov, njihove naprave za merjenje prisotnosti t.i.črnega ogljika v zraku pa v znanstvenih krogih veljajo za natančne in zanesljive. S svojim znanstveno dokazanim pristopom k merjenju in raziskavam ogljikovih aerosolov si med drugim prizadevajo tudi za ozaveščanje javnosti o škodljivosti črnega ogljika.

Mateja Forštnarič, CEO in Sebastijan Marinič, COO podjetja Aerosol sta med drugim spregovorila tudi o patentni zaščiti produktov, ki je njihova konkurenčna prednost, o tem, da dajejo velik poudarek tudi designu svojim naprav in o izzivih patentnega varstva.

Podjetje je julija prejelo prestižno mednarodno nagrado za komercializacijo intelektualne lastnine WIPO GLOBAL AWARDS, ta nagrada jim pomeni potrditev odličnega dela in daje dodatno motivacijo, da ostanejo med vodilnimi podjetji v nišni industriji.