sl Slovenščina

Že tretje leto izvajamo izjemno uspešen brezplačen program AmCham Young Professionals, ki je namenjen perspektivnim mladim zaposlenim – aktivni generaciji med 25 in 33 let – pri članih Ameriške gospodarske zbornice – AmCham Slovenija. Program delavnic, izobraževanj, predavanj, ugodnosti jim pomaga pri njihovem razvoju in vzpostavlja generacijsko mešan “network”, ki jim bo pomagal pri nadaljnjem delu.

Pogoj, da se lahko uvrstijo v program, je da jih predlagate njihovi voditelji, managerji, ki s tem izkažete odločnost, da spodbujate svoje zaposlene, še zlasti mlade, in jim omogočate, da se razvijejo poslovno in osebno. Pri udeležencih iščemo voditeljski potencial, etična načela, željo po uspešnem delu, vztrajnost, željo po razvoju lastne osebnosti in nadgradnje svojih kompetenc, vzorništvo kolegom v svoji generaciji. Torej iščemo potencialne poslovne liderje.

V I. generaciji je sodelovalo 89 odličnih perspektivnih in kreativnih mladih poslovnih voditeljic in voditeljev iz 48 podjetij. Nekateri so nas s svojim odnosom in načinom še posebej prepričali. Prav za te smo nadgradili program s t.i. AmCham Mentor, ki pomeni še boljši prenos izkušenj, znanj, pogledov, poslovnih praks.

Top Potential of the Year 2011 pa je postal Tomaž Lanišek, Goodyear Dunlop Save Tires d.o.o., ki je tako v širši javnosti kakor tudi znotraj korporacije pridobil vidnost in je kot prvi »ambasador« programa dober vzor naslednjim generacijam.

II. generacije se je udeležilo 92 mladih potencialnih poslovnih liderjev iz 53 gospodarskih družb.