sl Slovenščina

AmCham Slovenija je ponosen programski partner poslovno investicijske konference Texas Feels Slovenia 777, ki bo potekala 6. aprila 2023 v Dallasu, Texas. Konferenco, na kateri bomo Slovenijo predstavili kot državo odličnih poslovnih in investicijskih priložnosti, bosta otovorila Minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han in pooblaščenec ministra na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Washingtonu Andrej Medica.

Ker je za prodor na ameriški trg potrebna vztrajnost, slovenska podjetja pa se tega zavedajo, pozdravljamo priložnost, da na krilih izjemnega Slovenca Luke Dončića ob podpori države in partnerjev vzpostavljamo odlične poslovne odnose in odpiramo priložnosti. Prav tako pa je potrebna stalna prisotnost za povečanje prepoznavnosti in zaupanja, zato smo prepričani, da bo letošnja konferenca Texas Feels Slovenia: 777 odlično nadaljevanje lanskoletne zgodbe, ki dokazuje, da smo lahko Slovenci, če sodelujemo, zmagovalci.

Na konferenci bosta med drugim sodelovala tudi župan Dallasa, Eric. L. Johnson in župan Mestne občine Ljubljana, Zoran Janković. Predstavila bosta skupne točke obeh mest in priložnosti, ki ju mesta ponujata. Prisluhnili bomo lahko Cynt Marshall, CEO, Dallas Mavericks in Vanji Černivec, GM, London Lions – Women Team. Spoznali bomo uspešne podjetniške zgodbe slovenskih podjetij ter predstavili potencialne možnosti investiranja. Prisluhnili bomo izjemnima Slovencema, ki živita v Texasu; prof. dr. Igorju D. Gregoriču in dr. Mihu Zakotniku ter  pogovoru Marka Followilaa, televizijskemu komentatorju in Radoslavu »Rasho« Nesteroviću, generalnemu sekretarju Košarkarske zveze Slovenije.

 

Celoten program konference si lahko ogledate TUKAJ.