sl Slovenščina


MSD Women's Networking in AmCham Slovenija vas vabita na dogodek  


  • Med vsemi raziskovalci na svetu je le 30 % žensk.
  • Ženski način vodenja je drugačen od moškega načina vodenja.
  • STEM (Znanost, tehnologija, inženirstvo in matematika) so enako dostopni vsem.


So te trditve resnične ali gre le za poenostavitev? O tem in drugih vprašanjih se bomo pogovarjali z izjemnimi ženskami, ki vsaka na svojem področju puščajo pečat in spreminjajo svet na bolje.


 Z nami bodo: 

 

Dr. Aida Kamišalić Latifić,

raziskovalka in predavateljica na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Univerza v Mariboru, in inženirka leta 2019.

Medeja Lončar,

direktorica Siemens Slovenija in predsednica uprave Siemens Hrvaška.

Je pobudnica izbora Inženirka leta in velika zagovornica uravnoteženosti spolov na vodilnih mestih v gospodarskih družbah, še posebej v tehnološki sferi. Večkrat je bila uvrščena med najvplivnejše gospodarstvenice v Sloveniji in na Hrvaškem.

Dr. Tanja Španić,

predsednica Združenja Europa Donna Slovenija in predsednica Evropske zveze Europa Donna. Tanja je nekdanja raziskovalka na Veterinarski fakulteti, od leta 2017 pa je profesionalna zagovornica bolnic z rakom dojk, tako na nacionalnem kot na mednarodnem nivoju.

Rina Musić,

generalna direktorica MSD, inovativna zdravila, Slovenija in Hrvaška, članica vodstva MSD Balkan, magistra farmacije. Podpredsednica hrvaškega združenja inovativne farmacevtske industrije in je že več kot 20 let na različnih pozicijah v farmacevtskih družbah.

Mag. Edita Krajnović, direktorica družbe Mediade, soavtorica Zlate niti, vodja metodologije izbora Gazela, soustanoviteljica projekta Inženirke in inženirji bomo!, ki mlade navdušuje za inženirstvo in inovativnost.

Dogodka se lahko udeležite v živo ali virtualno. Svojo prijavo oddajte s klikom na povezavo V ŽIVO ali ZOOM.

PRIJAVA V ŽIVO

PRIJAVA ZOOMIzziv bo govornicam postavila tudi mag. Ajša Vodnik, generalna direktorica AmCham Slovenija in podpredsednica AmChams in Europe.

 

Pogovor z gostjami bo krmaril novinar Gorazd Jukovič


Ker si želimo odgovornega druženja, je število udeležencev na dogodku omejeno. Poleg udeležbe v živo, kjer bomo spoštovali vsa navodila in priporočila, bomo omogočili tudi spremljanje dogodka v virtualnem okolju.

Dogodek bo potekal v slovenskem jeziku.Se vidimo, ekipa AmCham Slovenija