sl Slovenščina

9. julija 2018 se za 19 vrhunskih študentov iz Slovenije in ZDA začenja Summer Economics Institute 2018. Počitnice so lahko tudi čas za podjetništvo, zato AmCham Slovenija v sodelovanju z Veleposlaništvom ZDA v Sloveniji že sedmo leto zaporedoma povezuje študijske in poslovne poti skozi študentski program Summer Economics Institute (SEI). Letos bodo med udeleženci tudi študenti iz ZDA, ki so v Sloveniji v okviru programa European Experience in the Green heart of Europe.


Letošnji SEI bo 9. julija 2018 uradno otvoril Veleposlanik ZDA v Sloveniji, Njeg. Eksc. Brent. R Hartley. Študente in mentorje v programu bo pozdravila tudi Ajša Vodnik, generalan direktorica AmCham Slovenija.


Kaj vse se bo dogajalo 19 študentom tekom poletja 2018?


  • interaktivna predavanja s področij praktičnega podjetništva in ekonomije s ciljem spodbujanja samoiniciativnosti študentov pri podjetniški aktivnosti, 
  • terenski obiski – podjetja in institucije,
  • gostujočih predavanj z izjemnimi sogovorniki,
  • pripravništva v podjetjih, članih AmCham Slovenija z mentorjem.


Študenti bodo v okviru programov SEI 2018 in European Experience prakse opravljali v naslednjih podjetjih, članih AmCham Slovenija: ABC Accelerator, Aviat, Bisnode, Coca-Cola HBC Slovenija​, Circular Change, Droga Kolinska, IBM Slovenija, KPMG Slovenija, LanguageSitter, Lenis farmacevtika, LUNA TBWA družba za komunikacije, MBILLS, Medis, Merck Sharp & Dohme, Petrol, Philip Morris Ljubljana, Odvetniška pisarna Karanović & Nikolić, Podružnica v Sloveniji and Visionect.