sl Slovenščina

Dragi AmCham Young Professional!

V četrtek, 25. 11. 2010 ob 17. uri, boste na srečanju AmCham Young Professionals, na EF (dvorana CISEF), lahko slišali dve zgodbi o uspehu, pa tudi pot do tja. Kako torej voditi, da dvigneš prodajo in ugled podjetja? Koga in kaj postaviti na prvo mesto? S kakšnimi dilemami se srečuješ ob rasti? Kje najti samo – motivacijo za nove uspehe? Kašno odgovornost prinašata nagradi Manger leta 2009 in Mladi manager leta 2010?

Po skupni predstavitvi boste izzive – vaša vprašanja – zastavljali vi, zato vas prosimo, da definirate v kateri skupini želite biti.

Gosta:


gospod Anton Petrič, direktor Cisco Systems, Podružnica Ljubljana

in

gospod Gregor Pilgram, predsednik uprave Generali d.d.

Vljudno vas prosimo, da nam svojo prijavo posredujete najkasneje do ponedeljka, 22. novembra 2010 na young@amcham.si. Prijazno vas prosimo, da nam prijavo posredujete le, če se boste srečanja lahko zagotovo udeležili. Vašo morebitno odsotnost, kljub poslani prijavi, pa nam nujno sporočite vsaj 24ur pred dogodkom.

Veselimo se dobrih vibracij na srečanju!

mag. Ajša Vodnik

Izvršna direktorica AmCham Slovenija

Gordana Janković, univ. dipl. psih.

Vodja projekta AmCham Young Professionals

Življenjepisa gostov:

Dejan Turk, predsednik uprave

Po opravljeni diplomi na Ekonomski univerzi na Dunaju, se je Dejan Turk zaposlil v podjetju McDonald’s Slovenija. Svojo pot je pričel kot vodja restavracije, nato pa je bil imenovan za vodjo kadrovske službe ter franšiz. Junija 1997 je postal direktor marketinga, odgovoren za tržne dejavnosti kot tudi za korporativne komunikacije v Sloveniji. Leta 1998 je bil imenovan za glavnega direktorja McDonald’s Slovenija, leto kasneje pa je bil imenovan za generalnega direktorja celotne mreže restavracij v Sloveniji in Hrvaški, ki vključuje 30 restavracij z več kot 1.500 zaposlenimi. Leta 2003 se je kot generalni direktor zaposlil v podjetju Metropolis Media, ki je največje podjetje za zakup zunanjega oglaševanja.

Avgusta 2004 se je na Si.mobilu zaposlil kot direktor marketinga in prodaje. Avgusta 2006 je bil Dejan imenovan za člana uprave za trg, marca 2007 pa je postal predsednik uprave Si.mobila. Pod njegovim vodstvom je družba pridobila certifikat Družini prijazno podjetje in Ugleden delodajalec ter prejela priznanje za enega najboljših zaposlovalcev v Sloveniji v projektu Zlata nit, hkrati pa tudi številne nagrade (Superbrands za najmočnejšo blagovno znamko, Oglaševalec leta, Effie za najbolj učinkovito komunikacijsko kampanjo, Papirus za najboljše slovensko interno glasilo, Prizmo za odličnost v komuniciranju, mednarodno združenje poslovnih komunikatorjev IABC Si.mobilovemu projektu Re.misli podeli nagrado Zlato pero odličnosti (Gold Quill Award of Excellence) in še posebno priznanje Bussines Issue Award, Dejan je prejel častno priznanje EXCEL 2009 za odličnost v “komunikacijskem voditeljstvu” za območje Evrope in Srednjega vzhoda, po izboru skupine 40 gospodarskih novinarjev, strokovnjakov na področju gospodarstva, finančnih trgov in poznavanja podjetij je postal Naj direktor leta, na jesenskem srečanju Združenja manager pa je postal tudi Manager leta 2009). Njegovo vodenje je zaznamovalo tudi rast skupnosti uporabnikov, ki je ob koncu leta 2009 obsegala 589.400 uporabnikov, in izrazito zeleno poslovanje. Si.mobil je tako v maju 2009 pridobil okoljski certifikat, saj ima vzpostavljen in ustrezno vzdrževan sistem vodenja, ki izpolnjuje zahteve standarda ISO 14001.

Gregor Pilgram, predsednik uprave

Predsednik uprave, rojen leta 1973; je leta 2001 diplomiral na Wirtschaftsuniversität na Dunaju, na poslovno ekonomski smeri z dodatnim izobraževanjem s področja poslovanja zahodnoevropskih podjetij v državah Srednje in Vzhodne Evrope, in pridobil naziv diplomirani univerzitetni ekonomist. Dodatno se je izobraževal na različnih seminarjih, kjer si je pridobil predvsem specialistična znanja s področja zavarovalništva.


V zavarovalnici Generali je zaposlen od leta 1999, ko je delal kot vodja kontrolinga, v letu 2000 pa je prevzel odgovornosti vodje notranje revizije in dve leti kasneje je postal direktor Finančnega sektorja. Na mesto člana uprave za področje financ Generali zavarovalnice d.d. je bil imenovan v začetku leta 2004. S 1. januarjem 2008 prevzel vodenje Generali Zavarovalnice d.d. kot predsednik uprave, od leta 2009 pa je tudi predsednik nadzornega sveta Generali Osiguranje d.d. Zagreb.