sl Slovenščina

Zavarovalnica Triglav Slovenija:USA Sports Cup

Slovenske in ameriške družine, poslovneži, politiki, diplomati, vsi združeni v sproščenem vzdušju in druženju, tak je hiter opis športno družinskega piknika, ki smo ga 18. junija organizirali AmCham Slovenija v sodelovanju z Ameriškim veleposlaništvom v Ljubljani.

Osrednji del dogodka je bil ogled nogometne tekme med Slovenijo in ZDA. Vsak je navijal za svojega, slišati je bilo »kdor ne skače ni Slovenc« pa tudi vzklike odobravanja ob ameriških golih. Tako da so se vsi strinjali, da je bil izid 2:2, še najbolj diplomatska rešitev.

Znani Slovenci (Urška Žganec, reprezentantka, Dejan Turk predsednik uprave Simobil, Matej Potokar, generalni direktor Microsoft, Rok Vodnik, član uprave Petrol, Dejan Kontrec, nekdanji hokejist, Andrej Šifrer, glasbenik, Aljoša Rebolj, fotograf, Blaž Košorok, direktor TE-TOL-a, Vladimir Brezavšček, član uprave Tosama d.d.) so pod vodstvom Zorana Jankovića, župana Ljubljane odigrali tekmo malega nogometa in premagali Američane z 6:0.

Tudi v košarki je bila močnejša slovenska ekipa. Sestavljali so jo Miloš Vujadinovič, direktor Airpass, Simon Jan, izvršni direktor Energoplan,Igor Zorko, direktor Z.Z.I. d.o.o., Bor Rozman, član uprave Merkur d.d., Miro Smrekar, direktor Adecco HR d.o.o.


Pod vodstvom kapetana Aleša Logarja je zaigral tudi dr. Igor Lukšič, Minister za šolstvo in šport, končni rezultat pa je bil 32:14.

Gledalci so si z zanimanjem ogledali Obssesion Cockta Skate Show in prijateljsko nogometno tekmo med veleposlaništvoma ZDA in Velike Britanije.

Vsi pa so bili navdušeni tudi nad originalno ameriško hrano, ki so jo pripravljali kar zaposleni na ameriškem veleposlaništvu.

ABC Šport je animiral otroke in jih med drugim naučil ples »waka waka«, ki so ga pred podelitvijo pokala »Zavarovalnica Triglav Slovenija : USA Sports Cup« zaplesali skupaj s starši.

Pokal, ki so ga izdelali v steklarni Rogaška, je podelila izvršna direktorica Ajša Vodnik, prevzel pa ga je kapetan slovenske ekipe Tomaž Lovše, predsednik AmCham Slovenija. Z veseljem mu je čestital Bradly Freden, odpravnik poslov na Ameriškem veleposlaništvu.

Tak športno družinski dogodek pa bi lahko odslej postal tradicija, smo se strinjali vsi udeleženci.

Posebna zahvala gre pokroviteljem piknika: Zavarovalnica Triglav, Pivovarna Union, Droga Kolinska, Sintal, Studio DTS, Steklarna Rogaška, Jack Daniel´s, ABC Šport.