sl Slovenščina

Poročilo Ameriške gospodarske zbornice je na Generalni skupščini predstavila izvršna direktorica mag. Ajša Vodnik. S ponosom sporočamo, da smo pridobili 42 novih članov v času med septembrom 2009 in septembrom 2010. AmCham ima trenutno 160 članov, načrtujemo povečanje te številke, še naprej pa bomo skrbeli pa bomo za kvaliteto svojih storitev.

Naši številni dogodki (Poslovni zajtrki, Poslovni koktajli, seminarji in Poslovna kosila) so bili predstavljeni v kratkem filmu, ki je bil pozdravljen z aplavzom. Do konca leta načrtujemo še nekaj dogodkov.

Finančno stanje AmCham nadzoruje Svet. Imamo tekoč denarni tok in napoved kaže, da bomo leto 2010 zaključili pozitivno.

Naš nov program AmCham Young Professionals se razvija v dobro sprejet skupek predavanj in odlično mrežo mladih udeležencev.

Poročilo o Komisijah in Delovnih skupinah je bilo podano s strani vodje projektov gospe Vide Dolenc Pogačnik. Vse komisije so bile zelo aktivne, še posebej Davčna komisija, Komisija za javna naročila ter Delovno pravna komisija. Vladi in ministrstvom je bilo podanih veliko predlogov ter mnenj.

Na volitvah so udeleženci izvolili dva nova člana Sveta članov, gospoda Jurija Giacomellija, Delo d.d., ter gospoda Roberta Trnovca, S&T d.o.o.. Slednji je podaljšal svoj mandat za dodatni dve leti.

Predstavil se nam je tudi gospod Martin McDowell, politični, gospodarski in trgovinski vodja, ki je bil vključen v Svet po predlogu Ameriške ambasade.

Letni generalni skupščini je sledil sprejem v Goodlife na Ljubljanskem gradu, kjer je potekal zanimiv pogovor z gospodom Bradleyem Fredenom, odpravnikom poslov na Ameriški ambasadi, gospodom Makoto Izakuro, odpravnikom poslov na Japonski ambasadi, H.E. Debora Vainer Barenboim, veleposlanico Brazilije ter H.E. G. Jayakar Jerome, veleposlanikom Indije. Po pogovoru je sledilo presenečanje v obliki torte, kajti gospod Freden je na ta dan praznoval 50 let. Vzdušje je bilo sproščeno in prijetno.