sl Slovenščina

Spoštovani člani AmCham,

vabimo vas na redno letno skupščino, ki bo v torek, 7. junija 2011,
ob 18.30 uri, v Mestni hiši, Mestni trg 1, Ljubljana.

Po uradnem delu skupščine, vas prijazno vabimo na sprejem
v Mestno hišo ob 19:45.Tokrat bomo izvolili novega predsednika ter štiri nove člane Sveta guvernerjev.
Več o kandidatih si lahko preberete v njihovih predstavitvah.Kandidat za mesto predsednika Ameriške gospodarske zbornice

Matej Potokar je direktor skupine za Microsoftove poslovne rešitve (Microsoft Business Solutions, MBS) za regijo Srednje in Vzhodne Evrope od julija 2010.

Pred tem je bil tri leta generalni direktor slovenske podružnice Microsofta, ki se je pod njegovim vodstvom po poslovnih rezultatih uvrstila med najuspešnejše Microsoftove podružnice na svetu.

Microsoftu se je pridružil leta 2003 in je do leta 2007, ko je postal direktor slovenske podružnice, vodil skupino za storitve v regiji Srednje in Vzhodne Evrope, in pred tem skupino za storitve v regiji Adriatik in Jugovzhodna Evropa.

Pred prihodom v Microsoft je bil zaposlen v podjetju Intertrade ITS, najprej kot svetovalec in vodja projektov, kasneje kot vodja poslovne skupine, potem pa kot pomočnik direktorja in nazadnje kot generalni direktor družbe.

Matej deluje kot član sveta organizacije CEEMAN, združenja za razvoj menedžmenta v Jugovzhodni Evropi, ki združuje direktorje uglednih izobraževalnih institucij in uspešnih podjetij iz 42 držav Evrope, obeh Amerik in Azije. Je tudi podpredsednik Sveta Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji in član Sveta Ekonomske fakultete v Ljubljani, ki bdi nad učnim načrtom fakultete. Microsoft Slovenija si je pod njegovim vodstvom v tekmovanju Zlata nit dve leti zapored prislužilo naziv najboljšega zaposlovalca. Deluje tudi kot mentor nekaterim obetavnim študentom ekonomije in podjetništva, ki jim pomaga in svetuje pri njihovem profesionalnem razvoju.

Diplomiral je na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani, svoja znanja s področja tehnologije je kasneje dopolnil s študijem MBA na Univerzi v Kansasu, ZDA.

Tekoče govori angleško, hrvaško in srbsko, pogovorno tudi nemško. Živi v Lescah, prosti čas preživlja z družino, je navdušen motorist in rad igra košarko in nogomet.

Kandidati za mesta v Svetu guvernerjev Ameriške gospodarske zbornice

Matjaž Rakovec je diplomant ljubljanske ekonomske fakultete in ima več kot petnajst let strokovnih izkušenj v zavarovalništvu. Svojo poklicno pot je začel kot obrtnik v Radovljici in jo nadaljeval kot samostojni komercialist v podjetju Intertrade, nato pa v podjetju Anga. V Zavarovalnico Triglav, d.d., na Območno enoto Ljubljana je prišel leta 1994, kjer je prevzel sektor za prodajo in leto kasneje postal pomočnik direktorja, zadolžen za vodenje sektorja trženja zavarovanj pravnim osebam in IT področje. Leta 2005 se je kot direktor pridružil mednarodnemu podjetju Studio Moderna, d.o.o., potem pa je v poslovnem sistemu Mercator svetoval upravi. V Zavarovalnico Triglav, d.d., se je ponovno vrnil leta 2006 in vodil Območno enoto Ljubljana. Nadzorni svet družbe ga je na mesto predsednika uprave Zavarovalnice Triglav imenoval 24. avgusta leta 2009. Obenem je predsednik Nadzornih svetov različnih podjetij: zavarovalnica Lovćen Osiguranje, Triglav BH Osiguranje, Jedrski pool, GIZ. Gospod Rakovec je tudi namestnik predsednika Nadzornega sveta Krke.

Matjaž Rakovec je član Sveta Ekonomske fakultete, Univerze v Ljubljani, član upravnega odbora GZS in član izvršnega odbora OKS ter predsednik Škrabčeve ustanove. Je tudi velik ljubitelj športa, ki ima rad izzive in adrenalin. Te išče ne le v poslovnem svetu temveč tudi v športu, s katerim je neločljivo povezan. Je predsednik Slovenske hokejske zveze in član različnih športnih klubov in organizacij ter mednarodni vaterpolski sodnik.

Nataša Jenčič se je rodila leta 1963. Šolanje je zaključila na Fakulteti za farmacijo, ker je pridobila naziv magistra farmacije. Leta 1987 se je zaposlila v farmacevtskem podjetju Hoechst/Roussel, danes znan kot Sanofi-Aventis, na delovnem mestu strokovna sodelavka, kmalu za tem pa kot produktni vodja za CV produkte za celotno področje takratne Jugoslavije. Leta 1992 je svojo kariero nadaljevala v podjetju Schering – Plough CE AG kot direktorica podružnice, kjer je podjetje pomagala graditi od začetka. Kasneje je kot začasna generalna direktorica za Adriatik regijo reorganizirala podružnice na Hrvaškem in v Srbiji ter pričela s poslovanjem podjetja v Bosni in Herzegovini, Makedoniji in Albaniji. Leta 2009 je postala generalna direktorica podjetja Schering – Plough CE AG za Slovenijo in Hrvaško, potem vodja posebnih projektov za nove trge. Od leta 2010 zaseda pozicijo generalne direktorice podružnice Merck Sharp & Dohme, inovativna zdravila d.o.o. za Slovenijo. Trenutno je tudi predsednica LAWG, članica AmCham Board ter članica Foruma. Je manager z veliko izkušnjami na različnih položajih. Svoje delo opravlja s strastjo, vztrajnostjo in odgovornostjo.

Sandi Češko, kot soustanovitelj podjetja ORIA, enega prvih privatnih podjetij v Sloveniji, in solastnik podjetja Studio Moderna, vodilnega sistema podjetij na področju direktnega marketinga, ki ima svoja podjetja v vsej Vzhodni Evropi, velja za uspešnega podjetnika in izjemnega poslovnega inovatorja. Sandi Češko je bil predstavnik nadzornega sveta v več slovenskih podjetjih (Telekom, etc.); bil je neposredno izvoljen v prvi Državni svet Republike Slovenije. Je član več poslovnih združenj na področju direktnega marketinga (DMA, ERA), član International Advisory Board pri DMA, član organizacije Clinton Global Initiative in član odbora Board of Balkan Children and Youth Foundation. V Sloveniji je član Sveta Ekonomske Fakultete in član nadzornega sveta IEDC – poslovne šole Bled.

Thierry Villard, rojen 30. oktobra 1959 v Franciji, je leta 1984 diplomiral iz ekonomije na priznani francoski EDHEC Business School. Preden se je leta 2007 pridružil družbi Goodyear Dunlop kot direktor marketinga EEMEA, je 25 let izpopolnjeval svoja znanja na področju marketinga in prodaje v pomembnih mednarodnih podjetjih.

Med najpomembnejšimi vodilnimi mesti, ki jih je zasedal, so direktor prodaje v Danone France (1995 – 1996), direktor prodaje in marketinga v Eastman Kodak France (1997 – 2001), regijski vodja ključnih kupcev v Eastman Kodak (2002 – 2005) ter generalni direktor za regijo Srednja Evropa, Bližnji Vzhod in Afrika v Eastman Kodak (2005 – 2006).

Poleg bogatih izkušenj z upravljanjem podjetij v visoko konkurenčnih panogah, tako B2B kot B2C, ga odlikuje izjemno poznavanje trgov vzhodne Evrope, Bližnjega vzhoda in Afrike ter upravljanja podjetij v obdobju tranzicije in organizacijskih sprememb.

Ko je aprila 2010 prevzel funkcijo glavnega direktorja Goodyear Dunlop Tires CSEE, se je Thierry preselil v Slovenijo, kjer je sedež družbe.

Svoj prosti čas Thierry preživlja z ženo in tremi otroki. Pri premagovanju meja izven dela se ukvarja z motorji in smučanjem, njegova strast pa je tudi glasba.