sl Slovenščina

Spoštovani člani AmCham Slovenija!

Pridružite se nam na prvem AmCham Poslovnem zajtrku v novem letu 2024. To bo leto praznovanja 25 let delovanja AmCham poslovne skupnosti in vrednot, ki nas spremljajo na vsakem koraku:

zaupanje, optimizem, sodelovanje, integriteta in ambicioznost.

V središču pozornosti boste prav Vi, članice in člani ter prijatelji in podporniki AmCham Slovenija, ki skupaj prispevamo k boljšemu življenjskemu in poslovnemu okolju v Sloveniji. Za podporo- tudi ob tokratnem AmCham Poslovnem zajtrku- se še posebej zahvaljujemo Patron članom.

Kdo so zmagovalci, kaj prinaša leto 2024, kaj pomenijo zmage in kaj prinašajo novi začetki bo z nami delil bivši predsednik Republike Slovenije in avtor knjižnega prvenca Zmaga je začetek, gospod Borut Pahor. 

Borut Pahor zaseda izjemno mesto v slovenski politiki. Bil je 5. predsednik Državnega zbora Republike Slovenije, med leti 2004 in 2008 pa Evropski poslanec. Leta 2006 je prevzel vlogo predsednika Vlade Republike Slovenije, nazadnje pa dva mandata opravljal funkcijo predsednika Republike Slovenije od leta 2012 pa vse do leta 2022. Poleg vlog nacionalnega pomena, tvornega povezovanja narodne in državljanske skupnosti ter predanosti javni službi je gospod Pahor privržen Evropejec, zagovornik mirnega reševanja sporov in človek, ki deluje z veliko meri odgovornosti. Poznan je tudi kot zagovornik Zahodnega Balkana, kar je izkazuje z ustanovitvijo Inštituta prijateljev Zahodnega Balkana. Ta je nastal kot odgovor na potrebe, ki jih je zaznal kot predsednik vlade in republike skozi svoje politične izkušnje z regijo, v kateri je spletel številne vezi.

TEMATIKE:

  • Gospodarski in družbeni izzivi v 2024.
  • Evropa in regija – kako bo potrebno zmagovati v 2024, da bomo (p)ostali relevantni.
  • Slovenija – država izjemnih in/ali izgubljenih priložnosti?
  • Vrednote, ki bodo prispevale k ustvarjanju zmagovalnega okolja v letu 2024.
  • Zmaga je začetek – kako naprej?

 


Veselimo se vaše aktivne udeležbe, mnenj in vprašanj.

Uvodni pozdrav in pogled na izzive in priložnosti v letu 2024 bo z nami delil Blaž Brodnjak, predsednik AmCham Slovenija in predsednik uprave NLB.

Dialog bo vodila mag. Ajša Vodnik, generalna direktorica AmCham Slovenija, ki je z letom 2024 prevzela vlogo predsednice krovne organizacije AmChams in Europe, ki povezuje 49 ameriških gospodarskih zbornic iz 47 držav.


 

AmCham Poslovni zajtrk bo v četrtek, 18. januarja 2024, od 9.00 do 10.30 v Hotelu Slon, Slovenska cesta 34, Ljubljana.

Prijavite se lahko prek povezave na vabilu, ki ste ga že prejeli po elektronski pošti. Tisti, ki vabila niste prejeli in vas dogodek zanima, nam lahko pišete na office@amcham.si.

 

*V primeru, da bo prijav več kot dovoljuje prostor, velja načelo prvega “first come, first served”. 

*Dogodek bo potekal v slovenskem jeziku s simultanim prevodom angleščino.