sl Slovenščina

Poslovnega kosila v hotelu Slon, se je 25. novembra 2009, udeležilo več kot 150 gostov, med njimi Minister za gospodarstvo dr. Matej Lahovnik, Minister za finance dr. Franc Križanič, 15 veleposlanikov in vodilni slovenski gospodarstveniki ter direktorji slovenskih podružnic največjih ameriških korporacij.

Gost Predsednik Vlade gospod Borut Pahor je v svojem govoru povedal, da je bilo l. 2009 izjemno težko in da bo osnovna usmeritev njegove Vlade v bolj konkurenčno gospodarstvo .

Zbrane so nagovorili tudi izvršna direktorica AmChama mag. Ajša Vodnik, ki je izrazila veliko zadovoljstvo nad aktivno vlogo članov pri delovanju Komisij ( ki delujejo v okviru AmChama), ki bodo Predsedniku Vlade v kratkem predstavile tudi konkretne predloge kako zmanjšati pritisk na podjetja.

Predsednik AmChama Tomaž Lovše je pohvalil pogum in liderstvo Predsednika vlade, hkrati pa ga je opozoril na preveliko obremenitev podjetji in na dejstvo, da veliko korporacij razmišlja, da bi svoje regijske centre preselili ven iz Slovenije. Matej Potokar, direktor Microsoft Slovenija in podpredsednik AmCham, ki je bil tudi pokrovitelj dogodka, pa je zbranim predstavil usmeritve Microsoft Slovenije ob njihovi 15. obletnici. Na koncu, ga je predsednik vlade izzval, naj v Slovenijo Billa Gatesa.