sl Slovenščina


V četrtek, 9. julija 2020, ob 17. uri bomo v naši družbi gostili Boštjana Koritnika*, ministra za javno upravo Republike Slovenije in člana AmCham Young Leaders Cluba. Boštjan je del AmCham YOUng platforme že vse od leta 2016, ko se je kot eden od petih superfinalistov uvrstil v finale 6. generacije AmCham Young Professionals™ programa. Od takrat je član AmCham Young Leaders Cluba, do nastopa ministrske funkcije je vodil Snežno kepo in je član prvega izvršnega odbora Young Leaders AmChampions.

Boštjanova stalnica so spremembe, brez njih bi mu bilo v življenju dolgčas. Zmožnost prilagajanja spremembam pa je po njegovem mnenju eden od glavnih pokazateljev inteligence, predvsem čustvene in socialne.


V pogovoru, ki ga bo vodil Mart D. Buh, predsednik Young Leaders AmChampions, nam bo zaupal, kako se je sam prilagodil verjetno največji spremembi na njegovi poklicni poti doslej, kako je bilo prevzeti ministrski položaj v enem bolj turbulentnih obdobij v zadnjih letih in kako bo kot minister za javno upravo pomagal soustvarjati boljši svet.


Ob vsej resnosti debate pa se bomo seveda tudi zabavali, odkrivali Boštjanove skrite talente in prisluhnili njegovim zabavnim prigodam.Vabilo velja za člane AmCham Young Leaders Cluba. Prosimo za potrditev udeležbe. V kolikor se dogodka ne boste uspeli udeležiti, pošljite sporočilo na katja.cencur@amcham.si.

PRIJAVA:

*Boštjan Koritnik je bil od leta 2015 zaposlen na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani kot asistent in tajnik. Poleg tega je bil od leta 2016 direktor Založbe Pravne fakultete ter strokovni direktor in družbenik start-up družbe Audibook. Sodeloval je s tremi kripto podjetji, kot pravnik in soustanovitelj, bil pa je tudi direktor projekta GLEDOS (Global Education System). Sodeloval je pri številnih raziskavah – tudi za Evropsko komisijo in različna ministrstva –, pravnih mnenjih in drugih strokovnih besedilih (242 zapisov v sistemu Cobiss) ter predaval doma in v tujini o tehnologiji veriženja blokov (blockchain) in podjetništvu. Že vse od leta 2008 opravlja različne vloge v društvih: je generalni sekretar Zveze društev pravnikov Slovenije (ZDPS), blagajnik Zveze društev za gospodarsko pravo in predsednik Društva za športno pravo. Opravlja tudi funkcijio predsednika pritožbenega razsodišča košarkarske lige ABA. V letu 2019 je prejel posebno priznanje rektorja Univerze v Ljubljani za strokovne delavce in priznanje – skupaj s še dvema kolegoma – Pravnik leta 2019, ki ga podeljuje ZDPS.