sl Slovenščina


Dragi člani Komisije za intelektualno lastnino in Young Leaders Cluba AmCham Slovenija,vabimo vas na prav posebno srečanje ob kosilu, kjer bomo v sodelovanju z Veleposlaništvom ZDA v Sloveniji gostili Rebecco Bresnik, profesorico vesoljskega prava na Univerzi v Houstonu. Kot izkušena pravnica bo predstavila svoj pogled na obravnavanje vesolja kot objekta mednarodnega prava.


Tekma za prisvajanje delov vesolja, rudarjenje in gospodarstvo na nebesnih telesih, samozadostnost pravnega podsistema vesolja v dometu mednarodnega prava in načelo dobrobiti celotnega človeštva bodo le nekatera vprašanja, ki se jih bomo dotaknili.
 


Rebecca Bresnik je strokovnjakinja in izkušena odvetnica na področju vesoljskega prava, mednarodnega poslovanja in mednarodnih odnosov. Leta 2004 se je pridružila uradu glavnega svetovalca Nasinega vesoljskega centra Johnson, kjer opravlja naloge svetovalke za mednarodne zadeve in je vodilna odvetnica za pravna vprašanja Mednarodne vesoljske postaje. Skupna vez s Slovenijo je njen mož, Randy Bresnik, Nasin astronavt slovenskega rodu.


 KDAJ IN KJE?Torek, 19. november 2019, od 12.30 do 14.00

Austria Trend Hotel Ljubljana, Dunajska cesta 154, Ljubljana


 Pogovor bo vodil Jaka Repanšeksopredsedujoči AmCham Komisiji za intelektualno lastnino.


Zaradi velikega zanimanja za dogodek velja pravilo "first come, first served". Prednost pri prijavi imajo člani Komisije za IL in člani Young Leaders Cluba AmCham Slovenija.


Dogodek bo potekal v angleškem jeziku.PRIJAVA:AmCham Heroes: