sl Slovenščina

V torek, 10. maja 2022, od 12.00 do 13.30, se bomo družili* na Empower Lunch kosilu z Blažem Strletom, članom uprave skupina BE-terna.

Ob dobri hrani se bomo pogovarjali o medsebojnih poslovnih izzivih in skušali zanje najti rešitve.

Blaž Strle je član uprave skupine BE-terna, ki šteje več kot 1.050 zaposlenih v 10 državah. V skupini je kot COO odgovoren za področje Adriatika, kjer vodi 350 zaposlenih. Pred tem je v podjetju več kot štiri leta vodil oddelek upravljanja odnosov s strankami. Ponosen je, da so v zadnjih letih bistveno povečali dobičkonosnost iz naslova lastnih rešitev, kar so si leta 2018 zadali kot strateški cilj. Vse našteto so v podjetju dosegli ob večjem vlaganju v zaposlene in inovacije (vzpostavili so tudi lasten center odličnosti – CoE).
Blaž med tremi dejavniki uspeha družbe BE-terna izpostavlja znanje, inovativnost in usmerjenost v uspeh svojih strank, največjo poslovno lekcijo pa opisuje tako: »Najpomembnejša je ekipa, vse ostalo je drugotnega pomena.« Postaviti prave ljudi na pravo mesto in vzpostaviti dobro okolje je največ, kar lahko vodja naredi.
Prepričan je, da mora biti dober vodja v prvi vrsti »dober človek«, ki zna prisluhniti, biti dostopen, voditi z zgledom in navduševati.

»Za odličnost vodenja je pomembno dati v ospredje podjetje in zaposlene, povedati, kar misliš, verjeti v to, kar govoriš, in stati za svojimi dejanji. Prvi del se preslika v zaupanje, drugi pa v navduševanje,« je povedal. Je zahteven, saj od sebe in od sodelavcev pričakuje nadpovprečnost in učinkovitost, pri vodenju pa se mu zdi ključno vzpostaviti zaupanje in dobre odnose.

Se vidimo?
Katja

*Dogodek je namenjen članom in članicam AmCham Young Leaders Cluba.