sl SlovenščinaŽe odštevamo!

Le še teden do prvega Best of the Best kosila z vsebino,

ki bo v torek, 19.5.2015 ob 12.30 v Hotel Slon.

Z vašo pomočjo bomo izbrali najboljši projekt ali poslovno prakso programa, vi pa boste dobili inspiracijo in nove ideje.

Kdo bo torej dobil privlačno glavno nagrado?

Finalisti v sklopu inovativnost so*:

Halcom: MONEY TALKS 2014 – ADVANCED SKILLS WORKSHOP

Mercator: IZ DOMAČIH KRAJEV

Simbioza Genesis, socialno podjetje: SIMBIOZA GIBA – Z MLADIMI V STARO FORMO

Pokrovitelj sklopa Inovacije je:

V vlogi “Keynote listner”: Gregor Jamnik, Hotel Slon

Posebna komisija:

Breda Jerala, Goodyear

Maja Langerholc, KPMG

Zoran Savin, Moje delo

Vojka Novak, Zavarovalnica Triglav

In seveda vi!

Veseli bomo vaše udeležbe zato vas prosimo, da jo do petka 15.5.2015 potrdite na office@amcham.si

Vaš AmCham Team

*Več o projektih finalistov:

Halcom: MONEY TALKS 2014 – ADVANCED SKILLS WORKSHOP

Z pogledom usmerjenim v prihodnost, in težnji k oblikovanju novih priložnosti za razvoj novih idej je Halcom vzpostavil partnerstvo z EESTEC LC Ljubljana. Skupaj so organizirali enotedensko delavnico za razvoj naprednih veščin v okviru programa Money Talks 2014. Primarni namen delavnice je bilo združiti teoretično znanje študentov, pridobljeno z izobraževanjem na univerzah z praktičnim znanjem podkrepljenim z dolgoletnimi izkušnjami. To jim je uspelo preko izziva implementacije igrifikacije na HAL E-banki, ter raznimi predavanji v času trajanja same delavnice. Na delavnico, katere omejitev je bila 20 udeležencev, se je prijavilo kar 45 tujih in domačih študentov. Izbrani študenti pa so uspešno pripravili 4 igrifikacijske prototipe: HalMan, Hal’s Secret, Hal Achiever in Hal$. 8 študentov že sodeluje z podjetjem Halcom, 5 zmagovalnih študentov pa je prejelo dvomesečno plačano Halcom poletno pripravništvo. Zaposleni v podjetju Halcom pa so imeli izjemno priložnost deliti svoje znanje mladim ambicioznim študentom, hkrati pa so na drugačen način prišli v stik s svežo miselnostjo, idejami in energijo.

Glede na izjemno pozitiv odziv ter učinek delavnice so se odločili za nadaljevanje programa tudi v letu 2015 z novimi partnerji.

Mercator: IZ DOMAČIH KRAJEV – 100% SLOVENSKO

Raziskave o vedenju potrošnikov potrjujejo, da so kupci sicer vedno bolj premišljeni, vendar vedno bolj preverjajo poreklo živil. Znano je, da kar okoli 70 odstotkov potrošnikov zanima izvor hrane, ki jo kupijo. V Mercatorju tako na svojih policah ponujamo večino izdelkov domačih dobaviteljev. Svojo ponudbo Iz domačih krajev smo skozi leta širili od 100% slovenskega sadja in zelenjave še na mleko in mlečne izdelke iz 100% slovenskega mleka, na široko ponudbo kruhov, za katere se uporablja 100% samo slovenska pšenica, in na redno ponudbo mesa v mesnicah, ki je 100% vse rejeno v Sloveniji. Mercator sledi svoji strategiji ustvarjati dolgoročna partnerstva z dobavitelji in vsak dan dati vse od sebe, da ostaja najboljši ponudnik lokalnih, slovenskih izdelkov.

Simbioza Genesis, socialno podjetje: SIMBIOZA GIBA – Z MLADIMI V STARO FORMO

Simbioza giba je vseslovenski prostovoljski projekt na področju gibanja in medgeneracijskega sodelovanja. Simbioza giba je v enem tednu povezala Slovenijo, mlade in starejše z gibanjem, prvič je Simbioza gibala v tednu med 13. in 19. oktobrom 2014, kjer je dvakrat dnevno brezplačno odprla 217 lokacij in 101 šol in vrtcev po celotni Sloveniji in tako v akcijo vključila več kot 10.000 ljudi. S projektom smo dvignili ozaveščenost o zdravem načinu življenja in spodbudili starejše k bolj rednemu gibanju. S projektom navdušujemo ljudi nad dolgoročnim, pogostejšim ukvarjanjem z gibanjem/športom, hkrati pa izboljšujemo medgeneracijsko sodelovanje ter spodbujanje in promoviranje prostovoljstva.

Za vse dodatne informacije o programu Best of the Best, se prosimo, obrnita na koordinatorja programa Mateja Brezinščaka, matej.brezinscak@amcham.si