sl Slovenščina

V sodelovanju s Strateškim forumom Bled vas vljudno vabimo, da se udeležite AmCham Poslovnega zajtrka voditeljev

POT V VESOLJE, NAPREDEK NA ZEMLJI

Pridružite se nam v četrtek, 2. septembra 2021, od 8.30 do 10.00, v Rikli Balance hotelu na Bledu (dvorana Arnold I).

 

Vprašanja o vesolju postajajo vse večja prioriteta dnevnih redov držav in svetovnih voditeljev. Odkritja sodobnih vesoljskih agencij in institucij ponujajo odgovor na številne izzive sodobnega časa, kot so trajnostna poraba naravnih virov, zdravje, varnost, podnebne spremembe, in druge.

Vesoljski tehnološki razvoj postaja področje visoko konkurenčne tekme, hkrati pa kliče po sodelovanju držav in različnih deležnikov. Na vesoljski zemljevid se ob bok velikanov pomembno uvršča tudi Slovenija, ki s svojim znanjem in certificiranim laboratorijem za biomedicinske raziskave postaja raziskovalni center evropske vesoljske tehnologije.

 

Z nami bodo zanimivi gostje in strokovnjaki s področja odkrivanja vesolja in vesoljskih tehnologij.

 

 

 

 

O varnosti bo govoril Uroš Majcen, Head of SOC, S&T Slovenija, in sopredsedujoči AmCham komisiji Pripravljeni na prihodnost.

Pogovor bo vodila mag. Ajša Vodnik, generalna direktorica, AmCham Slovenija, in podpredsednica AmChams in Europe.

Pomembno obvestilo!

Vaš interes za udeležbo prosimo izrazite najkasneje do ponedeljka, 23. avgusta 2021. Ker je število mest na dogodku omejeno, bo veljalo pravilo “prvega”. Po vašem izkazanem interesu bomo vaše ime, priimek, organizacijo in email naslov posredovali Ministrstvu za zunanje zadeve, preko katerega boste prejeli link do prijavnega obrazca. Prijava preko linka, ki ga boste prejeli s strani MZZ je obvezna, prijavili pa se boste lahko do vključno 25. avgusta 2021.

Prijava velja za vse panele na BSF-ju z izjemo dogodkov na najvišji ravni, kjer bodo v sklopu Predsedovanja EU veljale stroge varnostne omejitve.

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku, brez prevoda.

Častni pokroviteljstvo

Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom Zdravka Počivalška, ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije.