sl Slovenščina

AmCham YOUng travel edition smo pripravili za vse ljubitelje potovanj in fotografije v platformi AmCham Young. Z gostoma, Arnejem Hodaličem in Katjo Bidovec, bomo raziskovali izginjajoče kulture. Poleg zanimivih zgodb in dobrih fotografij bosta govorila tudi o pripravah na takšna potovanja ter nam zaupala tudi kakšen popotniški ali fotografski trik.

Arne Hodalič in Katja Bidovec sta se pred leti lotila fotografiranja ljudstev v najbolj oddaljenih kotičkih sveta, ki so po mnenju antropologov, zaradi različnih vzrokov znašli na robu izumrtja. Projekt sta naslovila »Izginjajoče kulture«, njuna izhodiščna zamisel pa je bila fotografirati predstavnike različnih ljudstev in ogroženih etničnih skupin v prenosnem studiu, ki omogoča osvetlitev in tehnično kakovost studijskega fotografiranja. Podala sta se na težko dostopna območja v res nezavidljive razmere. Do sedaj sta obiskala že štiri lokacije, nas pa bosta tokrat popeljala v daljno Namibijo.

Arne Hodalič je svojo fotografsko kariero začel že leta 1988. Kot fotoreporter dela tako v Sloveniji kot v tujini. Leta 2008 je na ALUO Akademiji za umetnost in oblikovanje prejel priznanje za izstopajoče umetniške dosežke. Danes poučuje na treh univerzah in je urednik fotografije pri reviji National Geographic Slovenija. Je avtor štirih fotografskih knjig, imel pa je že preko 100 samostojnih razstav doma in tujini.

Katja Bidovec je mlada fotografinja, ki je na temo fotografije magistrirala na katedri za Medijske in komunikacijske študije na Fakulteti za družbene vede. Katja se najbolj navdušuje nad ulično fotografijo, njeno delo pa izraža zanimivo mešanico klasične kompozicije in inovativnih pogledov mlajše generacije. Veliko fotografira v studiu, predvsem portretno in modno fotografijo. Imela je že nekaj odmevnih samostojnih in tudi veliko skupnih fotografskih razstav. Je tudi prejemnica ene najprestižnejših nagrad v kategoriji ulične fotografije, ki jih podeljuje japonski proizvajalec fotografske opreme Nikon.

 

Vabilo velja za udeležence platforme AmCham YOUng.