sl Slovenščina

AmCham Young ProfessionalsTM  srečanje z Borisom Koprivnikarjem, podpredsednikom vlade in ministrom za javno upravo Republike Slovenije. Gospod Koprivnikar je letos sodeloval na svetovnem srečanju vlad World Government Summit v Dubaju, ki se ga je udeležilo 8000 udeležencev iz 138 držav. ​Na srečanju so svetovne vlade izmenjale izkušnje, predloge in konkretne rešitve za boljše upravljanje držav in medsebojno sodelovanje.


V globalnem svetu imajo tudi ravno prav velike države priložnost narediti preskok in z nami bo lider z vizijo Slovenije, zelene referenčne države v digitalni Evropi. Slovenijo vidi kot središče za uvajanje digitalnih pametnih rešitev in referenčno, da bi postala 'Švica' na področju podatkov. Vsaka vizija se začne z vrednotami, ki predstavljajo tudi edino pot do njene uresničitve. Tudi naše srečanje se bo vrtelo okoli vrednot. 


Na enem izmed ministrovih srečanj s skupino mladih AmCham Young ProfessionalsTM , zbranih v Snežni kepi, se je rodila ideja o izmenjavi zaposlenih znotraj Partnerstva za spremembe. Young Professionals so bili tudi pobudniki iniciative Slovenija, zelena referenčna država v digitalni Evropi. Kaj bo prineslo tokratno srečanje?

Boris Koprivnikar se že dvajset let sooča z izzivi v javni upravi. Desetletje je upravljal javno institucijo s kompleksno organizacijsko shemo, Skupnost socialnih zavodov Slovenije, v katerega je povezanih 99 izvajalcev z več kot 10.000 zaposlenimi, ki v okviru javne mreže zagotavljajo storitve več kot 21.000 uporabnikom. Te izkušnje so zelo uporabne pri njegovem delu in upravljanju na Ministrstvu. Javno upravo vidi kot servis, ki mora zagotavljati učinkovito podporo državljanom, različnim organizacijam in vsem organom državne uprave ter javnega sektorja.

 


Kdaj in kje?


Torek, 14. marec 2017,

od 17.30 do 19.00,


Lila dvorana, Ekonomska fakulteta v Ljubljani.


Vabilo velja za udeležence 7. generacije AmCham Young ProfessionalsTM. Prosimo za potrditev udeležbe. V kolikor se dogodka ne boste uspeli udeležiti, pošljite sporočilo na young@amcham.si.


Prijavite se: