sl Slovenščina

Aprila smo v 12. generaciji AmCham Young Professionals na ‘Leadership Voyage’ povabili Enza Smrekarja, podpredsednika uprave za delikatesne namaze, Donat in internacionalizacijo v Atlantic Grupi ter glavnega direktorja Atlantic Droge Kolinske. Od managerja do liderja, od blagovne znamke do osebne blagovne znamke, od športa do posla, od hrane do trajnosti ter od zaposlenih do družbe se bomo sprehodili z našim gostom.

Enzo Smrekar, MBA, ima več kot 30 let izkušenj na področju managementa, consultinga, marketinga in HRM, od tega 18 let v multinacionalkah. Svojo poslovno pot je začel v podjetju Philip Morris, nato pa vodil podjetji Diageo – UDV in Smrekar Consulting. Leta 2005 se je zaposlil v Drogi in bil odgovoren za združitev s Kolinsko na področju trženja. Leta 2010 je vodil prodajni proces Droge Kolinske, ki je bil uspešno zaključen s prevzemom Atlantic Grupe.

Smrekar je diplomant in alumni MBA na IEDC, diplomant AMP in alumni ustanove Harvard Business School, certificiran coach z diplomama NLP Richard Bandler – Society in Coaching and Mentoring na Oxford Brookes University ter pro bono coach in mentor številnim mladim podjetnikom in managerjem. Za svoje delo je prejel številna priznanja stroke, kot so Best European Manager (2019), IEDC Alumni Achievement Award (2018), leta 2018 je bil razglašen za oglaševalsko osebnost leta, leta 2020 pa za menedžerja leta.

Enzo Smrekar je kompetenten in inovativen vodja, ki zagovarja trajnostni razvoj. Je tudi družbeno odgovoren. Močno je vpet v svet športa kot predsednik Smučarske zveze Slovenije, podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije, član predsedstva Mednarodne smučarske zveze FIS, član upravnega odbora KK Cedevita Olimpija, podpredsednik nadzornega sveta Športne loterije in s soprogo Lauro ustanovitelj fundacije Vitae+, ki zagotavlja pomoč športnikom ob zaključku športne kariere.