sl Slovenščina

 Kako deluje edina jedrska elektrarna v Sloveniji, Nuklearna elektrarna Krško?Spoznali bomo delovanja elektrarne in se podali na voden ogled elektrarne po nejedrskem delu elektrarne.Ste vedeli?


  1. Po aktualnih podatkih Mednarodne agencije za atomsko energijo v 31 državah obratuje 444 jedrskih elektrarn, največ se jih nahaja v ZDA. Nuklearna elektrarna Krško obratuje od leta 1984.
  2. Jedrske elektrarne na svetovnem nivoju proizvedejo približno 17 % vse električne energije. Nuklearna elektrarna Krško letno proizvede nad pet milijard kWh električne energije, kar predstavlja približno 40 % skupne proizvedene električne energije v Sloveniji.
  3. Izračuni kažejo, da uporaba jedrske energije Evropi letno prihrani izpust približno 800 milijonov ton CO2. Za enak prihranek bi morali na primer s cest umakniti kar 200 milijonov avtomobilov.
  4. Vsako leto Nuklearno elektrarna Krško obišče približno 5000 obiskovalcev. 
Vir: NEK. 

V Nuklearno elektrarno Krško gremo v četrtek, 16. maja 2019. Organiziran je avtobusni prevoz. Odhod iz Ljubljane je predviden ob 12.30 Dobimo se na parkirišču P+R Dolgi most. Povratek nazaj v Ljubljano je predviden ob 19.00. Podrobne informacije o programu obiska sledijo.


Vabilo velja za udeležence 9. generacije AmCham Young ProfessionalsTM. Prosimo za potrditev udeležbe. Na voljo je 30 mest, zato pohitite s prijavo. Prijave za srečanje na terenu bodo odprte do četrtka, 9. maja 2019 oziroma do zapolnitve mest. Vsa dodatna vprašanja mi pošljite na young@amcham.si.


Prijava:


  AmCham Heroes: