sl Slovenščina

S kamero na glavi Edvarda Königa, podjetnika in ustanovitelja podjetja EKWB (Edvard König Water Blocks), se bomo sprehodili po EKWB, podjetju številka 1 na svetu na področju vodnega hlajenja računalnikov visoke kategorije, s katerim si želi sodelovati tudi Elon Musk.

Kako izgleda proizvodnja sistemov za vodno hlajenje računalnikov v Komendi? Kako od hobija skočiti do 35-milijonskega posla in kako rasti naprej? Vse to bomo lahko izvedeli iz prve roke in mene že daje radovednost, kako se bomo po tovarni sprehajali na daljavo! Sprehod z Edvardom po EKWB bomo izkoristili tudi za pogovor o inoviranju in preboju slovenskih znamk na globalne trge.

 

5 dejstev o EKWB:

  • Podjetje, ki je zraslo iz želje po tišjem in hladnejšem osebnem računalniku, je v 2020 doseglo 35 milijonov evrov prometa v več kot 130 državah sveta.
  • Edvard je svoje podjetje od 0 do 162 zaposlenih popeljal brez investitorjev in skladov kapitala. Danes je EKWB najobsežnejši ponudnik vrhunskih, visokokakovostnih izdelkov s tekočinsko hladilno zanko, iz industrije zabave se širi na trg zmogljivih računalnikov za inženirje, ki se ukvarjajo z umetno inteligenco, za videokreativce in druge.
  • Sodelujejo z vsemi velikimi imeni iz sveta računalništva, kot so AMD, Intel, MSI, Asus.
  • Podjetje ima proizvodnjo tudi na Kitajskem in v ZDA, kje so lansirali svojo linijo igračarskih računalnikov.
  • Izhodišče za njihove izdelke je EK dizajn, ki ga nekateri primerjajo z Applovo šolo dizajna.

 

Vabilo velja za udeležence 11 generacije AmCham Young ProfessionalsTM. Prosimo za potrditev udeležbe. V kolikor se dogodka ne boste uspeli udeležiti, pošljite sporočilo na young@amcham.si.