sl Slovenščina

 Izkušnja Slovenije iz perspektive dveh poslovnih liderjevNa naslednjem srečanju 9. generacije AmCahm Young Professionals bomo gostili dvojico voditeljev, ki prihajata iz tujine, izzive pa trenutno iščeta v Sloveniji. Z nami se bosta pogovarjala Zooullis Mina, glavni direktor Pivovarne Laško Union, in Adrian Ježina, predsednik poslovodstva Telemacha.Kakšne izzive postavlja lokalno okolje v poslu in življenju, kako prenašati izkušnje iz tujine v Slovenijo, kako voditi ekipe v različnih okoljih, kako se združujeta korporativna in lokalna kultura? O tem in še marsičem drugem se bomo pogovarjali z gostoma srečanja. 

Zooullis Mina, glavni direktor Pivovarne Laško Union d.o.o.


Zooullis Mina je glavni direktor Pivovarne Laško Union. Dolgo in uspešno karierno pot si tlakuje v prehrambeni industriji. Njegove vodstvene funkcije in izkušnje zajemajo tako delovanje na razvijajočih se trgih kot tudi že razvitih. Skupini HEINEKEN se je Zooullis Mina pridružil leta 1996 in znotraj nje prevzel odgovornosti na različnih vodstvenih pozicijah. Pred prihodom v Slovenijo je bil na mestu predsednika uprave in direktorja pivovarne Athenian Brewery v Grčiji ter predsednik uprave Zveze grških pivovarjev. Zooullis Mina, ki je diplomiral iz ekonomije in računovodstva na Univerzi Witwatersrand v Johannesburgu, je sicer tudi kvalificiran pooblaščen revizor. V času svojega službovanja v Grčiji je bil Zooullis Mina član uprave fundacije Make-a-Wish Foundation v Grčiji.

Adrian Ježina, predsednik poslovodstva, Telemach


Adrian Ježina je bil pred prihodom na Telemach na položaju direktorja podjetja Siemens Converegence Creators Adria Region, pred tem pa je svoje vodstvene in strokovne izkušnje s področij telekomunikacij in mobilne telefonije ter strateškega vodenja pridobival v podjetjih Telekom Austria, Mobitel Bolgarija, Vipnet in B.net Hrvaška ter drugje. Po izobrazbi je magister ekonomije, sicer pa je svoje znanje nadgrajeval v več priznanih ustanovah v Evropi in ZDA. Adrian Ježina je s svojim strokovnim znanjem ter dolgoletnimi izkušnjami s področja telekomunikacij zavezan h krepitvi položaja Telemacha na trgu ter zagotavljanju storitev najvišje kakovosti številnim zasebnim in poslovnim uporabnikom v Sloveniji.

 Kdaj in kje?


Torek, 12. februar 2019,


od 17.00 do 19.00.


Kristalna palača (BTC) – 2. nadstropje, Ameriška ulica 8, Ljubljana.


Vabilo velja za udeležence 9. generacije AmCham Young ProfessionalsTM. Prosimo za potrditev udeležbe. V kolikor se dogodka ne boste uspeli udeležiti, pošljite sporočilo na young@amcham.si.


Prijava:AmCham HeroesPartner zdravih prigrizkov: